Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.413
% 0.60
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.413
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Hong Kong, Kripto Para Politikasını Güncelleyecek!

hong kong kripto

Hong Kong mali yetkilileri, kripto paralarla ilgili birçok ürünü yatırımcılar için çok karmaşık buldu ve bunları düzenleme kararı aldı.


Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu ile Hong Kong Para Otoritesi, Cuma günü yayınladıkları ortak bir blog yazısında, kripto para yatırımcılarının anlaması zor olabilecek kripto ürünleriyle ilişkili bazı risklerin karmaşık olduğuna vurgu yaptı.

Yenilenmiş yönerge taslağına göre belirli kripto para birimlerinin artık yalnızca profesyonel yatırımcılara sunulması planlanıyor.

Örneğin bu yönergeye göre, yurtdışında bulunan bir sanal varlık (VA) türevi olmayan borsa yatırım fonu (ETF), genellikle sadece profesyonel yatırımcılar için uygun görülen bir ürün olarak sınıflandırılacak.

Ayrıca yetkililer, aracıların herhangi bir işleme devam etmeden önce müşterilerin sanal varlıklara veya ilgili ürünlere yatırım yapma konusundaki anlayışlarını doğrulamaları gerektiğini de vurguladı.

Ek olarak aracılar, müşterilerin sanal varlıklarla ilgili ürünlerde alım satımla ilişkili riskleri ve olası kayıpları karşılamak için gereken finansal stabiliteye sahip olduklarını doğrulayamayacaklar.

Yetkililer, bu ürünlerin belirli kurallar tarafından denetlendiği için daha net bir fiyatlandırmaya sahip olduğunu ve piyasa hilelerine daha az rastlandığını ifade ettiler.

Bu nedenle, bu ürünler daha güvenli ve şeffaf olarak kabul edilir ve bu özellikleri sayesinde sadece profesyonel yatırımcılar değil, tüm yatırımcılar için erişilebilirdir.

Bizleri Google News Üzerinden de Takip Etmek İçin Buraya Tıklayın


Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir