Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.205
% 0.71
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.205
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Hong Kong CBDC’yi DeFi İçeren Stablecoin’e Dönüştürmek İstiyor

Hong Kong

Merkez bankası dijital para birimi için yeni modeller arayışında olan Hong Kong yetkilileri, hükümet tarafından desteklenen bir stablecoin şeklinde CBDC çıkarmayı öneriyor.

Hong Kong Özel İdari Bölgesi Yasama Konseyi üyesi Wu Jiezhuang, Hong Kong dijital dolarının (e-HKD) bir stabilcoine dönüştürülmesinin Web3 gibi yeni teknolojilerin benimsenmesi için fayda sağlayacağına inanıyor.

Wu Jiezhuang, 5 Ocak’ta China Blockchain News’e verdiği röportajda, e-HKD’yi bir stablecoin’e dönüştürme seçeneğinin Web3’teki sanal varlıklarla ilişkili riskleri etkili bir şekilde ele alma potansiyeline sahip olduğunu söyledi. Milletvekiline göre, Hong Kong dijital dolarının böyle bir tasarımı, yetkililerin Web3 endüstrisinde yatırımcıların güvenini kazanmasına ve kullanıcıları hack gibi sorunlardan daha iyi korumasına yardımcı olacak.

CBDC’ler Stablecoin’lerin Değerini Düşürebilir

Wu Jiezhuang, 2022 yılında kripto piyasasında birkaç stablecoin projesinin başarısızlığına atıfta bulunarak, “Şu anda piyasada bulunan stablecoin’lerin hepsi bazı özel şirketler tarafından çıkarılıyor ve hükümet denetimine tabi değil” dedi. Kanun koyucu ayrıca, stabilcoin’in Web3 ekosistemlerinde daha iyi erişim için merkezi olmayan finansmana (DeFi) bağlanabileceğine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Hong Kong hükümeti, dijital Hong Kong doları ihracının merkezi olmayan finans ile bağlantılı olup olamayacağını ve sanal varlık ticaret platformunun önemli bir altyapı bileşeni haline gelip gelemeyeceğini değerlendirebilir.”

Wu Jiezhuang, Hong Kong Yasama Konseyi üyeliğinin yanı sıra, önümüzdeki üç yıl içinde şehir devletinde mağaza açmak üzere 1.000 Web3 işletmesini çekmeyi amaçlayan bir startup hızlandırıcısı olan G-Rocket’in de kurucu üyesidir.

Daha önce, dijital varlık hedge fonu ARK36’nın yönetici direktörü Mikkel Morch, bir CBDC’nin özel veya merkezi olmayan bir kripto para birimine rakip olması gerekmediğini öne sürmüştü. Aynı zamanda, bir CBDC’nin özel stabilcoinlerin rolünü potansiyel olarak azaltabileceğini belirtmişti.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram,Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir