Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.205
% 0.71
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.205
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Hong Kong, bireysel kripto yatırımını yasal hale getirmek için ilk adımı atıyor

Hong Kong Hükümetinin son zamanlarda kripto şirketlerini ve yatırımcılarını benimsemeye yönelik önemli adımlar atması bekleniyordu.

Bugüne yansıyan gelişmelerde Hong Kong Hükümeti, özerk bölgede bireysel kripto ticaretini yasal hale getirecek bir tasarı hazırladığı açıklandı. Hükümet yetkilileri, kripto ticaretinde bireysel yatırımcı segmentine yönelik bazı görüşmelere başlandığını duyurdu. Hong Kong, ayrıca kripto şirketlerini de bölgeye davet etmeye başladı.

Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonunun (SFC) ise bireysel yatırımcıların kripto paralar nasıl erişim sağlayacağı konusunda danışmanlık görevini yürütecek. Bunun yanında hükümet, finans piyasalarında borsada işlem gören kripto fonlarına da (ETF) açık olacağını duyurdu. Ayrıca tokenize edilmiş varlıklar için mülkiyet hakkı verilmesi konusuna da sıcak bakan Hong Kong Hükümeti, akıllı sözleşmeleri de yasallaştırma yolunda ilerliyor.

Hong Kong, kripto sektörünü benimsemenin yanında oluşabilecek riskler konusunda da dikkatli olmak istiyor. Hükümet yetkilileri başla bir politika önergesinde eğitime önem verileceğini gerekli düzenleyici önlemleri alacaklarının altını çizdi.

Hükümet, bu gelişmelerin yanında kripto varlıkların teknolojik olarak kullanılabilirliğini test etmek için bazı pilot çalışmaların da devam ettiğini söyledi. Bunlar arasında dijital bir para birimi olarak e-HKD testler, NFT ihracı ve yeşil tahvil tokenizasyonu gibi projeler bulunuyor.

Hong Kong, Asya’nın finans merkezi olma çabasını sürdürüyor 

Hong Kong, son yıllarda siyasi belirsizlikle mücadele ederken covid kısıtlamalarının da bu sorunlara eklenmesiyle ülkeden göçen yeteneklerin önüne geçemedi ve Asya’nın finans merkezi olma vizyonundan uzaklaşmaya başladı.

Şimdi hükümet yetkilileri, teknoloji şirketlerini ülkeye yeniden davet ederek finans teknolojisi alanında yeniden önde gelen ülkelerden biri olmak için mücadele ediyor. Kripto şirketlerini ve yatırımcıları benimseme kararının da bu vizyon çerçevesinde devam etmesi bekleniyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version