Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$66.911
% 1.37
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 66.911
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Hong Kong, Bir Davada Kripto’yu Menkul Kıymet Olarak Tanıdı

Hong Kong

Hong Kong mahkemesi, kapatılan kripto borsası Gatecoin ile ilgili bir davada kriptoyu “güvene dayalı olarak tutulabilen” mülk olarak kabul etti.

Kripto para birimlerinin birer menkul kıymet olarak sayılması konusundaki tartışmalar sürüyor. Ülkeler bu konuda henüz net bir adım atmamış olsa da çeşitli davalarda kripto para birimleri yer almakta. Bunun neticesin de bazı davalarda kripto birimleri menkul kıymet olarak sayılmakta.

Son olarak benzer bir haberde Hong Kong’tan geldi. Hogan Lovells hukuk firması tarafından bildirildiği üzere, mahkeme başkanı Yargıç Linda Chan, mülkiyetin geniş bir anlama sahip olacak şekilde tanımlandığını ve mülkiyetin güvene dayalı olarak tutulan kriptoyu da kapsadığını belirtti.

Bu karar, ABD İç Gelir Servisi (IRS) ve Çin anakarasında benzer kararların alınmasından sonra geldi. İngiltere ve Galler’deki hükümet tarafından finanse edilen bir hukuk komisyonu da kriptonun yeni bir mülk türü olarak sınıflandırılabileceğini tespit etti.

Bu kararlar, kripto para birimlerinin artık yalnızca bir dijital varlık olarak değil, aynı zamanda bir mülk olarak da kabul edildiği anlamına geliyor.

Mahkeme, kripto para birimlerinin daha genel olarak bir tröstün konusunu oluşturabileceğini belirterek, bu özel davadaki gerçeklere dayanarak bir tröstün kurulmadığını tespit etti. Hogan Lovells, kararın Hong Kong tasfiye memurlarına, şirketler tarafından tutulan kripto varlıklarının tasfiye prosedürlerinde nasıl ele alınması gerektiği konusunda daha fazla netlik sağlayacağını bildirdi.

Bu kararın, kripto para birimlerinin mülk olarak kabul edilmesi konusunda daha fazla ülkenin takip etmesi muhtemel. Bu da kripto para birimlerinin meşruiyetini artırabilir ve yeni kullanım alanları oluşturabilir.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir