Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$69.901
% 0.68
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 69.901
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Hong Kong, Algoritmik Stablecoinlere Müsamaha Göstermeyecek

Hong Kong

Hong Kong Para Otoritesi, yeni düzenleme ile algoritmik stablecoinler’i yasaklayarak stabilcoin için lisanslamayı zorunlu kıldı.

31 Ocak’ta HKNA, 58 başvurudan elde edilen geri bildirimleri özetleyen kripto ve stabilcoinlerle ilgili tartışma belgesinin istişare sonucunu yayınladı. Düzenleyici kurum özetinde, olgunlaşmakta olan kripto endüstrisi için gerekli olan popüler “risk temelli ve çevik” yaklaşım formülünü tekrarlıyor.

İstişare sürecine dayanan düzenleyici düzenlemelerin 2023/24 yıllarında ya yeni mevzuat ya da mevcut yasalarda yapılacak değişiklikler şeklinde olması bekleniyor. Belgede defalarca belirtildiği üzere, öncelik “bir veya daha fazla itibari para birimine atıfta bulunduğu iddia edilen” sabit coinlerin düzenlenmesine verilecektir.

Yeni lisanslama süreci, hem faaliyetlerini doğrudan Hong Kong’da yürüten ihraççılar hem de ürünlerini Hong Kong halkına “aktif olarak” pazarlayan şirketler için zorunlu olacaktır. Temel düzenleyici ilkeler, tam destek ve eşit itfanın önemini vurgulamaktadır:

Değerini arbitraj veya algoritmaya dayalı olarak elde eden stabilcoinler kabul edilmeyecektir. Stablecoin sahipleri, stabilcoinleri makul bir süre içinde referans alınan fiat para birimine paraya çevirebilmelidir.

HKNA, stabilcoinler için tam destek ve eşitlikte itfa ilkesine dayalı kapsamlı bir düzenleyici çerçeve geliştirmeyi amaçlamaktadır. Ayrıca şirketlerin ana işlerinden sapmalarını da kısıtlayacaktır. Belgede, borç verme faaliyetlerinde bulunmalarına izin verilmeyecek olan cüzdan operatörleri örnek gösteriliyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Hong Kong, Algoritmik Stablecoinlere Müsamaha Göstermeyecek” te bir düşünce

  1. Pingback: Huobi, Hong Kong'a Genişlemeyi Hedefliyor - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version