Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.777
% 6.29
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.777
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Holo (HOT) Nedir?

Holo, merkeziyetsiz uygulamaları barındırmak amacıyla kullanılan eşler arası dağıtılmış bir platformdur. Yerel token’ı HOT’dır.

Holo Nedir?

Holochain ile oluşturulan Holo, merkezi olmayan uygulamaları barındırmak amacıyla kullanılan eşler arası dağıtılmış bir platform olarak tanımlanmaktadır. Amacı, Holochain ile oluşturulmuş uygulamalar arasında köprü vazifesi görerek, Holo ağ katılımcıları için dApp’lerin kolayca erişilebilir olduğu bir ekosistem ve pazar yeri sunmaktır.

Holochain, blokzincir kullanılmadan bir dApp geliştirme yöntemidir. Her katılımcıya kendi “zincirini” veren Dağıtık Hash Tablosu (DHT) kullanan uygulamalar için veri bütünlüğü protokolüdür. “Blokların Ötesinde” mottosunu kullanan Holochain, blokchain’den farkını belirtmiştir. Holo, 2016 yılında Arthur Brock ve Eric Harris-Braun tarafından kurulmuştur.

Holochain Nasıl Çalışır?

Holochain, diğer alışılmış uygulamalara göre farklılıklar göstermektedir. Bireysel bir ajans işlevi ile başlamaktadır. Uygulama kopyası çalıştırıldığında, kimlik ve veriler makinede yayınlanır ve kullanıcı izni olmadan hiçbir işlem gerçekleşmez. Kişiye özel oluşturulan her veri, özel anahtar ile imzalanır ve kişisel günlükte saklanır.

Uygulamada geçerli verilerin görünümünü tanımlayan kurallar topluluğu bulunmaktadır. Her kullanıcının da bir kopyası bulunur. Bu sebeple, her kullanıcı birbirini sorumlu tutabilmektedir. Sosyal bir sözleşme haline gelen kurallar bulunur. Kötü niyetli katılımcılar belirlenir ve ilgili haberler hızla yayılır. Ardından gruptan çıkarılır.

Uygulamanın her kullanıcısı yetki ve sorumluluk bakımından eşittir. Özgürlük ve hesap verebilirlik arasında bir denge sağlanmaktadır. Buna ”Karşılıklı Egemenlik” adı verilir. Karşılıklı Egemenlik sayesinde, kuralları uygulayacak bir sunucusu olmamasına rağmen, uygulamanın güvenli bir şekilde çalışması sağlanmaktadır.

HOT Coin Nedir?

Holo ağında hizmetler karşılığında ana bilgisayarlara ödeme yapmak için bir muhasebe sistemi kullanılmaktadır. Bu sisteme HoloFuel adı verilir.

HoloFuel, Holo ağına güç sağlayan mikro kripto para birimi olarak tanımlanmaktadır. Milyarlarca günlük mikro işlem yapabilen HoloFuel, karşılıklı kredili bir kripto para birimidir. 2018 yılında proje piyasaya sürülmüştür ve HoloFuel için kullanılabilecek bir token çıkarılmıştır. Bu token, HoloToken olarak da bilinen HOT’dır. HoloFuel serbest bırakıldıktan sonra HOT Coin, HoloFuel sahiplerine likidite sağlamak için rezerv para birimi olarak tutulan HOT ile bire bir oranda HoloFuel ile takas edilebilmektedir.

HOT, Holo ağının yerel token’ıdır ve ERC-20 standardındadır. HOT Coin ağdaki ana ödeme yöntemi olarak kullanılabilmektedir. Aynı zamanda Holo’yu diğer kullanıcılara hesaplama gücü kiralamak için kullanan ağ katılımcıları, bu hizmetleri karşılığında HOT Coin kazanabilmektedir. HOT Coin bir yatırım olarak tutulabilir veya kripto para piyasasında kar amacıyla alınıp satılabilir.

HOT, Holochain sistemi faaliyete geçene kadar, projenin tanıtımı ve kaynak yaratma amacıyla ERC-20 standardında üretilmiş olan kripto para birimidir. Ağın yerel token’ı olan HOT Coin’in madenciliği yapılamamaktadır. HOT Coin ağdaki ana ödeme yöntemi olarak kullanılabilmektedir. Aynı zamanda Holo’yu diğer kullanıcılara hesaplama gücü kiralamak için kullanan ağ katılımcıları, bu hizmetleri karşılığında HOT kazanabilmektedir. HOT Coin bir yatırım olarak tutulabilir veya kripto para piyasasında kar amacıyla alınıp satılabilir.

HOT Coin Fiyatı

Şu anda 1 Holo 0.030333 TL TL‘den işlem görüyor. Ayrıca 1 Holo 0.001630 $ dolardır.

Holo fiyatı son 24 saatte 13.81% değişim ile şu anda 0.030333 TL TL‘den işlem görmektedir.

Son 24 saatteki Holo hacmi 51,328,810 $ dolar ve kripto para biriminin piyasa değeri ise 287,804,984 $ dolardır.

HOT Coin Nereden Ve Nasıl Alınır?

HOT Coin, son dönemin popüler kripto para birimlerinden biridir. Bu sebeple, birçok kripto para borsasında listelenmektedir. Bunlara; Binance, Uniswap (V2), SushiSwap, MEXC, Bitrue, Bybit, Gate.io gibi borsalar örnek verilebilir. Belirtildiği gibi birçok platformda bulunan HOT Coin, satın almak isteyen kullanıcıların tercih ettikleri bir platformdan satın almaya uygundur.

HOT Coin satın almak için ilgili platforma üye olunur ve hesap oluşturulur. Kimlik doğrulama ve hesap tamamlama işlemlerinin ardından alım satım sayfasından HOT Coin satın alınabilir. Satın alınan HOT Coin’ler, işlemlerde kullanılabilir ya da tercih edilen cüzdanlarda güvenle saklanabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir