Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$60.725
% 1.29
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 60.725
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Hindistan Merkez Bankası CBDC Testlerine Başlıyor

Hindistan Merkez Bankası yaptığı son açıklamaya göre bireysel kullanıcılar için de gerçekleştireceği toptan CBDC testine 1 Kasım’da başlamayı planlıyor.

Blockchain sektörünün gelişmesitle CBDC’lerin (Central Bank Digital Currency) birçok ülkede dillendirilmesi kaçınılmaz hale geldi. CBDC’lerin merkezi finansla entegre olacak şekilde çalışmasını amaçlayan hükümetler bu alanda çalışmalarını hızlandırıyor. Bu bağlamda da bir adım da Hindistan’dan geldi.

Hindistan CBDC Testlerine Başlıyor

Hindistan Merkez Bankası CBDC testleri hakkında yaptığı açıklamada toptan dijital rupi için kullanım durumunun, işlem maliyetlerini azaltacağından devlet menkul kıymetlerinde ikincil piyasa işlemlerinin ödenmesi olduğunu söyledi.

Pilot uygulamaya katılması için Hindistan’da önde gelen dokuz banka belirlendi. Bunlar State Bank of India, Bank of Baroda, Union Bank of India, HDFC Bank, ICICI Bank, Kotak Mahindra Bank, Yes Bank, IDFC First Bank ve HSBC olarak kararlaştırıldı.

Hindistan Merkez Bankası (RBI), perakende sürümünün bir pilot uygulamasının, müşteriler ve satıcılardan oluşan kapalı kullanıcı gruplarındaki belirli konumlarda bir ay içinde piyasaya sürülmesinin planlandığını aktardı.

RBI, konuyla alakalı bu ayın başında 50 sayfalık tanıtım konsept notu yayınlamıştı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir