Hindistan Merkez Bankası Başkanı Shaktikanta Das Business Standard BFSI Insight Summit’te yaptığı açıklamada “kripto para birimlerinin yasaklanmayıp düzenlenmesi halinde bir sonraki finansal krizin sebebi olacağını “söyledi.
Kripto dünyasında ayı sezonunun getirdiği belirsizlik ve ardı ardına gelen iflas haberlerin yarattığı güvensizlik ortamı yatırımcıları germekte. FTX çöküşünün ardından birçok ülkenin mali düzenleyicisi kripto paralar ile ilgili yasal bir düzenleme hazırladığı biliniyor. Fakat Shaktikanta Das’a göre düzenlemeler başka bir finansal krizin zeminini hazırlıyor.
Das yaptığı açıklamada, “Bizim görüşümüz bunun yasaklanması gerektiği yönünde çünkü eğer bunu düzenlemeye çalışır ve büyümesine izin verirseniz, lütfen sözlerimi bir kenara not edin, bir sonraki finansal kriz özel kripto para birimlerinden gelecektir,” dedi.
“Temelde yatan bir değerleri yok. Makro ekonomik ve finansal istikrarımız için büyük riskler taşıyorlar. Henüz hangi kamu yararına ya da hangi kamu amacına hizmet ettiğine dair inandırıcı bir argüman duymadım.”
Hindistan Merkez Bankası Başkanı: Daha Fazla Merkez Bankası Dijital Parayı Benimseyecek
Uzamanlar Merkez bankasının, “özel kripto para birimleri” teriminin Hindistan’ın CBDC’si gibi halka açık bir kripto para birimi ile özel oyuncular tarafından çıkarılan bitcoin ve ether gibi kripto para birimleri arasında ayrım yapmak için kullanıldığını söyledi.
Ülkesinin CBDC alanında attığı adımlar sorulduğunda Das, “Önümüzdeki günlerde giderek daha fazla merkez bankasının dijital para birimlerini benimseyeceğini göreceksiniz ve Hindistan içinde bulunduğumuz yüzyılda dijital devrimin ön saflarında yer alıyor.” dedi.
Hindistan Merkez Bankası (RBI) başkanı daha önce de kripto para birimlerinin yasaklanması gerektiğini söylemişti. Hindistan Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman, kripto varlıkların nasıl düzenleneceğinin uluslararası bir öncelik olması gerektiğini ve G-20 başkanlığı sırasında büyük bir tartışma konusu olacağını söyledi.
Kaynaklara göre, RBI’nin 20’den fazla kişiden oluşan çevresi, son birkaç gündür Hindistan’daki bu G-20 toplantılarına katılıyor ve farklı ülkelere bu alanın nasıl düzenleneceğine dair görüşlerini sunuyor.
Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.
Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.