Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.396
% 1.55
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.396
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

ABD Eyaleti Alaska’dan Dijital Para Düzenlemesi

Alaska Dijital Para

ABD Eyaleti Alaska’da, 1 Ocak 2023’ten itibaren para transferi düzenlemelerine “sanal para birimi” ibaresini ekliyor. Yapılan düzenlemenin ardından, dijital para birimleriyle iş yapan şirketlerin eyalette para transferi lisansı almak zorunda kalacak.

Hukuk firması Cooley tarafından 19 Aralık’ta bildirildiği üzere, Alaska eyaleti para transfer düzenlemelerini “sanal para birimi” tanımını içerecek şekilde değiştirdi. Bankacılık ve Menkul Kıymetler Bölümü (DBS) tarafından kabul edilen yerel İdari Kanun değişikliğine göre, sanal para birimi:

“Bir değişim aracı, hesap birimi veya değer deposu olarak kullanılan ve para cinsinden olsun ya da olmasın para olmayan dijital bir değer temsilidir.”

1 Ocak’ta yürürlüğe girecek olan bu değişikliğin en belirgin etkisi, “sanal para içeren para transfer faaliyetinde bulunan bir kişi” için lisans başvurusunda bulunma zorunluluğudur.

Değişikliğin diğer bölümlerine göre, sanal para birimi de “izin verilen yatırımlar” ve “parasal değer” tanımına dahil edilecek. Bununla birlikte, Cooley analizinin belirttiği gibi, ödül programlarının ve çevrimiçi oyun dijital jetonları hala “sanal para” kategorisinin dışında kalmaktadır.

Alaska’da Bulunan Kripto Şirketleri Lisanlarını Yenileyecek

Kripto ile uğraşan platformlar, aslında değişiklikten önce bile Alaska para transfer lisansını almak zorundaydı. Ancak DBS ile yaptıkları Sınırlı Lisans Anlaşmasının (LLA) önceki türü, sanal para birimi kavramını açıkça hariç tutuyordu. Dolayısıyla, bu LLA’lar 1 Ocak’tan itibaren geçerliliğini yitirecek.

Alaska, yatırımcılara hala %0 sermaye vergisi kazancı sunan dokuz eyaletten biri olmaya devam ediyor. Diğerleri Washington, Wyoming, Güney Dakota, New Hampshire, Nevada, Teksas, Tennessee ve Florida’dır. Bununla birlikte, Invezz tarafından yapılan son araştırmaya göre, kriptoyu benimseme açısından 50 eyalet arasında yalnızca 36. sırada yer alıyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir