Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.406
% 0.51
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.406
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Hindistan Başbakanı Modi’den tüm dünyaya kripto para çağrısı

Investing.com – Dün Sidney Görüşmeleri’nde konuşan Hindistan Başbakanı Narendra Modi, ülkesinin yapay zekâ alanında ve dijitalleşme sürecindeki başarılarından bahsederken kripto para endüstrisini ilgilendiren son derece önemli bir çağrıda bulundu. 

Modi’nin konuşmasında en dikkat çeken bölüm Bitcoin ve kripto para sektörü hakkındaki görüşleri oldu. Modi, kripto sektörünün yanlış ellere geçmemesi için dünya genelindeki ülkelere birlik çağrısında bulunurken birlikte hareket etme tavsiyesinde bulundu.

Hindistan Başbakanı’ndan kripto paralar kötü niyetli kişilerin eline geçmeden düzenlenmeli çağrısı

Geçmiş dönemlere bakıldığında benzer çağrıların diğer dünya liderlerinden de geldiği görülse de Hindistan Başbakanı’na ait bu görüşlerin gündeme getirilme zamanı manidar olarak görülüyor. Zira Hindistan, son dönemlerde kripto endüstrisi için ciddi düzenlemeler yapmak için kolları sıvamış durumda. Ülkeden gelen haberlere göre Hindistan’da kripto para düzenlemeleri son aşamasına geldi. Ülke, son haberlere göre kripto paraları bir varlık sınıfı olarak tanıyabilir, ancak ödeme sistemlerinde kullanımını yasaklamak istiyor.

Diğer birçok ülkede olduğu gibi Hindistan’da da kripto düzenlemeleri konusunda yoğun bir uğraş var. 1,4 milyara yakın insanın yaşadığı dünyanın en kalabalık ikinci ülkesinde tutarlı bir kripto para düzenlemesi, tüm dünya ülkeleri için örnek oluşturma niteliğinde olabilir. Son görünüme göre ise ülke kripto para düzenlemelerinde son aşamaya gelmiş durumda. 

Hindistan kripto para düzenlemelerinde son aşamada

Bu bağlamda Hindistan hükümeti, ülke bazında faaliyet gösteren kripto uzmanlarıyla yaptıkları toplantılar neticesinde proaktif olarak hareke ederek sektörü en verimli şekilde düzenleme konusunda adımlar atıyor. Diğer yandan Hindistan Merkez Bankası (RBI), kripto paralar hakkında çekimse tavrını korumaya devam ediyor ve ödeme aracı olarak kullanılması konusundaki karamsar tavrını sürdürüyor. 

Hindistan Başbakanı Narendra Modi’nin son konuşmasına göre kripto paraların varlığının devam edeceğine dair düşüncesinin olduğu çıkarımında bulunulabilir. Başbakan Modi’nin tüm dünyanın ortak hareket etme çağrısı da piyasa tarafından kripto para benimsenmesinde sıcak bir yaklaşım olarak kabul edilebilir. Ancak bu noktada bir handikap olarak ödeme sistemi olarak yasaklanmasının gündemde olması. 

Yine de dünyanın en kalabalık ikinci ülkesinde Bitcoin ve diğer kripto varlıkların bir varlık sınıfı olarak kabul edilmesi durumu, endüstri açısından çok önemli bir adım olarak kabul ediliyor.

Kripto paralarda düşüş yavaşlama eğiliminde

Son gelişmelerin ardından kripto para piyasalarında da düşüş eğiliminin bir miktar sakinleştiği görülüyor. Bitcoin (BTC), dün 59.000 doların altına sarktıktan sonra 60.000 dolar pivot seviyesinde yatay hareket ediyor. Ethereum (ETH) ise son 24 saatte daha güçlü bir duruş sergileyerek 4.250 dolar bandında hareket ediyordu. 

Piyasa geneline baktığımızda dün bir miktar sermaye girişiyle toplam sermaye değerinde yataya dönme eğilimi söz konusu ve bugün Investing.com verilerine göre 2,6 trilyon dolar seviyelerinde seyrediyor. Son 24 saatlik ortalama işlem hacmi ise 126 milyar dolar olarak devam ediyor. 

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir