Hindistan Başbakanı Modi, (G20) zirvesi sırasında kripto düzenlemelerinin formüle edilmesi konusunda küresel işbirliği çağrısında bulundu.
G20‘nin başkanı olarak Hindistan, kripto para birimlerini düzenlemek için kapsamlı bir küresel çerçeveyi savunma görevini üstlendi.
Dünyanın önde gelen gelişmiş ve yükselen ekonomilerini temsil eden 19 ülke ve Avrupa Birliği’nden oluşan G20, tüm önemli uluslararası ekonomik konularda küresel mimarinin ve yönetişimin güçlendirilmesinde kritik bir rol oynayan uluslararası ekonomik işbirliğine öncülük ediyor.
Yerel bir günlük gazeteye verdiği röportajda Modi , blockchain ve kripto para birimi gibi yeni gelişen teknolojilerin rolünden bahsetti.
İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!
Modi, bu tür gelişen teknolojilerin doğasının küresel bir etkiye sahip olacağını kaydetti. Dolayısıyla etrafındaki kurallar, düzenlemeler ve çerçeve tek bir ülkeye veya bir grup ülkeye ait olmamalıdır.
Modi, havacılık endüstrisini örnek vererek, hava trafik kontrolünü veya hava güvenliğini düzenleyen ortak kurallar ve düzenlemeler gibi, kripto para birimi gibi yeni ortaya çıkan teknolojilerin de küresel olarak düzenlenmesi gerektiğini söyledi.
Ayrıca Hindistan‘ın kripto düzenleme görüşmelerinde üzerine düşeni yaptığını da sözlerine ekledi:
“Hindistan’ın G20 başkanlığı, kripto tartışmasını finansal istikrarın ötesine taşıyarak bunun özellikle gelişmekte olan piyasalar ve gelişmekte olan ekonomiler için daha geniş makroekonomik etkilerini dikkate aldı. Başkanlığımız aynı zamanda zenginleştirici seminerlere ve tartışmalara ev sahipliği yaparak kripto varlıklarına dair içgörüleri derinleştirdi.”
1 Ağustos’ta Hindistan, kripto paranın küresel çerçevesine ilişkin girdilerini içeren bir başkanlık notu yayınladı .
Kripto çerçevesine ilişkin öneriler, Finansal İstikrar Kurulu, Mali Eylem Görev Gücü ve Uluslararası Para Fonu tarafından yazılan kılavuzlarla uyumlu hale getirildi.
Notta ayrıca gelişmekte olan ekonomilere odaklanan ek öneriler de yer aldı.
Hindistan, kendi kripto düzenleme ortamının hâlâ karmaşıklıklarla, netlik eksikliğiyle ve yüksek vergilerle örtülmesine rağmen bir süredir küresel bir kripto çerçevesini savunuyor.
Ülke, 2022’de kripto kazançlarına %30 vergi uyguladı ve bu durum, yeni gelişen kripto şirketlerinin kitlesel göçüne ve kripto ticareti faaliyetlerinde keskin bir düşüşe yol açtı.
İlginizi Çekebilir: FTX, Güvenlik Sebebiyle Kullanıcı Hesaplarını Askıya Aldı!
Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.