Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.203
% 1.12
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.203
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Hedera Hashgraph (HBAR) Nedir?

Hedera Hashgraph nedir ?

Bitcoin ve Ethereum blok zincirlerinden yapısal olarak oldukça farklı, ancak onlarla eşdeğer işlevler sunan, merkeziyetsiz dağıtılmış bir ağdır. Blokzinciri ağlarında kullanılanlardan daha verimli güvenlik ve doğrulama algoritmalarına sahiptir.

Hedera Hashgraph kendisini, “Blockchain’in sınırlarını aşan bir platform” olarak tanıtıyor.
Hashgraph teknolojisinin blok zincirlere kıyasla birkaç önemli avantajı bulunuyor. Madencilik yoktur, bu da teknolojinin uygulanmasının çevresel etkisinin önemli ölçüde azaldığı anlamına geliyor. İşlem maliyetleri de potansiyel olarak daha düşüktür. Bir hashgraph, daha iyi performans ve daha yüksek kapasite gibi ek avantajlarla birlikte, blok zinciri tabanlı bir defterle aynı güvenlik ve anonimlik avantajlarına sahip bir açık defter uygulayabiliyor.

Günümüzde, hashgraph teknolojisine dayalı tek açık defter Hedera Hashgraph’tır. Hashgraph tabanlı tek para birimi HBAR’dir. Ancak Hedera, geliştiricilerin Hedera Hashgraph ağında çalışan kendi tokenlerini oluşturmalarına olanak tanımak için ayrıntılı talimatlar ve API call kaynak kodu örnekleri sağlıyor.

HBAR hem genel amaçlı bir kripto para hem de Hedera ağının hizmet tokenidir. HBAR’ler ağda işlem ücretlerini ödemek için kullanılır. Tokenler ayrıca, işlemleri doğrulamak için ağırlıklı bir oylama sistemi sağlamak üzere ağ düğümlerine stake edilir. Bu Proof of Stake mekanizması, Ethereum ve diğer blokzincirleri tarafından uygulanan PoS sistemleriyle aynı değildir, ama aşağı yukarı aynı işlevi görür.

 

Hedera Hashgraph (HBAR) Nasıl Çalışır?

Hedera ağında Hashgraph, defter ve ağdaki node’lar olmak üzere üç farklı katman bulunur. Halka açık defter katmanı Hedera’da güvenli ve paylaşılabilir veri tabanında herkes tarafından okunabilir bir defterdir. Deftere tüm bilgiler kaydedilmiştir ve en son versiyonu node’ların içinde geçerlidir. Ayrıca dağıtık mutabakat ve merkezsizlik algoritması ise daha şeffaf bir hale getirir.

İkinci katman olan ağ node’ları ise defterin ana ağda yönetimini ve depolanmasını sağlar. Firma gelecekte ana ağ node’larının izin almadan çalışmaları için çalışma yapıyor. Sadece an ağ node’ları zaman içinde işlemlerin doğruluğunu ve düzenini kontrol edecek. İkinci bir uygulama olan ayna node’ları ise verilerin tümünü herkese kolayca sunabilir.

Ağdaki ana katman olan Hashgraph mutabakat algoritması, güvenli, ölçeklenebilir ve merkezsiz bir şekilde saniyede 10.000’den fazla işlemi düşük gecikme süreciyle gerçekleştirir. Son olarak işlemlerde mutabakata varıldığı zaman, işlem detayları herkes tarafından görülebilir.

 

Hedera’yı Benzersiz Yapan Nedir?

Pek çok kripto para platformundan farklı olarak Hedera Hashgraph, geleneksel blockchain yapısı üzerine inşa edilmemiş. Bunun yerine, Hashgraph olarak bilinen tamamen yeni nesil bir dağıtık defter teknolojisi üzerine kurulmuş.

Bu teknoloji; hız, maliyet ve ölçeklenebilirlik gibi birçok kritik konuda, blockchain tabanlı alternatiflerin daha iyi seviyeye erişmesine olanak tanıyor. Hedera ağında gerçekleşen transferlerin ortalama ücreti sadece 0,0001 ABD dolar seviyesinde ve genellikle beş saniyeden kısa sürede tamamlanıyorlar.

İş İspatı (PoW) algoritmasını kullanan en popüler blockchain ağları saniyede yaklaşık 5 ila 20 işlem yaparken Hedera Hashgraph, saniyede 10 binden fazla işlemin (TPS) üstesinden gelebileceğini iddia ediyor.

Hedera Hashgraph’i benzersiz yapan şey, blok zinciri teknolojisine dayalı olmayan güvenli bir genel kripto para olmasıdır. Bu, açık defterin ve HBAR para biriminin hem güçlü hem de zayıf yönüdür.

 

Hedera Hashgraph (HBAR) Kurucuları Kimlerdir?

Mance Harmon – CEO ve Kurucu Ortak: Küresel işletmelerde, devlet kurumlarında ve yüksek teknoloji startup’larında 20 yılı aşkın süredir stratejik liderliğe sahip deneyimli bir teknoloji yöneticisi ve girişimcidir.

Dr. Leemon Baird – Kurucu Ortak ve Baş Bilim İnsanı: Hashgraph Dağıtılmış Konsensüs Algoritması üzerine Hedera Kamu Ağı’nı kurdu.

Hedera Hashgraph’ın kurucu ortakları Leemon Baird ve Mance Harmon, ikisi de ABD Hava Kuvvetleri’ndeyken tanıştı. Şimdi 25 yıldır birlikte çalışıyorlar.

 

Hedera Hashgraph (HBAR) Ekosisteminde Öne Çıkan Projeler Nelerdir?

Eylül 2021’in başında, Hedera Hashgraph ekosistemi , Hedera ekosistemini geliştirmeye yönelik projenin toplam token arzının %20’si olan 10 milyar HBAR’lık bir teşvik paketini duyurdu. Ekosistem için teşvik programı, Hedera Hashgraph’ın gelişimini desteklemek için önemli bir itici güç olabilir.

Hedera’nın ekosisteminde şu anda 60’tan fazla ilk ekosistem ortağı var, ancak bu kuruluşların çoğunun blok zinciri olmayan bir ana işi var . Bu nedenle, projenin potansiyeli, bu işletmelerin blockchain sektörünü geliştirmeye odaklanmak için kaynak ayırıp ayıramayacaklarına ve bu ürünleri müşterilerine ne zaman sunacaklarına bağlı olacaktır.

Hedera Hashgraph (HBAR) Yol Haritası Nasıldır?

Q4 2022

*DAHA UZUN VADELİ PLANLANMIŞ İŞLEMLER (HIP-423)
Gelecekte keyfi bir zamanda işlemlerin yürütülmesini desteklemek ve daha fazla işlem türünün planlanmasına izin vermek için planlanmış işlemlerin kapasitesini genişletir ( HIP-423 ).*CHATTER PROTOKOLÜ
Protokol, artık olayların ve görevlerin senkronizasyonunu, yeniden kurulmasını, müzakeresini ve ele alınmasını iyileştirerek dedikodu ölçeklenebilirliğini geliştirir.
*AKILLI SÖZLEŞME ERİŞİM LİSTESİ
Bir akıllı sözleşme çağrısının erişilecek anahtarları belirlemesini sağlayarak, bunların önceden ısıtılmasını ve soğuk okumadan daha düşük maliyetli olmasını sağlayarak akıllı sözleşme işlemlerinin performansını ve maliyetlerini artırır.
*HIZLI SDK
Swift programlama dili için destek.
*AĞ İZLEME ARAÇLARI
Topluluk tarafından işletilen düğümlere hazırlık, operasyonu desteklemek için araçlar oluşturma ve topluluk düğümlerinin izlenmesi.
*BLOK KAŞİFİ
HashScan’deki işlemleri görüntülemek için ETH araçları ve cüzdanları tarafından kullanılabilen, EIP-3091’e benzer bir blok gezgini özelliği sağlayın.

Q1 2023

*SANAL MERKLE’DE NFT’LER
Merkle yapısını benimseyerek ağ ölçeğini geliştirin ve teorik olarak sınırsız NFT’ler için destek sağlayın.
*ÇOKLU JETON STANDARDI
ESG, Finans, Oyun, Menkul Kıymetleştirme vb. ( HIP-410 ) kullanım durumlarını yerel olarak desteklemek için HTS’de ek davranışların ve yeteneklerin etkinleştirilmesi.
*STAKİNG OPTİMİZASYONLARI
Dinamik konsensüs ağırlığını desteklemek için Hedera yerel staking işlevinde iyileştirme.
*AKILLI SÖZLEŞME SAĞLAMLIK DOĞRULAMA
Dapp’ın Solidity kodunu HashScan’e yüklemesine ve dağıtılan bayt koduna karşı bir doğrulama almasına izin vererek topluluğun dağıtılan akıllı sözleşmenin sağlamlığını görmesine izin vermesi.

 

Hedera Hashgraph (HBAR) Partnerleri Kimlerdir?

Şirket, 7 turdan toplam 125 milyon $ fon sağladı ve aralarında Boeing HorizonX Ventures, Tata Communications, BlacTower Capital, Vestinwolf Alternatives’in de bulunduğu 19 yatırımcı tarafından finanse edildi.

Hedera’nın geleceği hakkında parlak görüşler olsa da zamanın bize getirdiklerini birlikte keşfetmeye devam edeceğiz.

 

Hedera Hashgraph (HBAR) Tokenomiki Nasıldır?

* Hedera Önceden Basılmış Hazine: %32,4.
* Ekosistem Gelişimi: %24.
* Satın Alma Sözleşmesi: %17,4.
* Kurucular ve İlk Yöneticiler: %13,8.
* Girdaplar: %8.
* Çalışanlar ve Hizmet Sağlayıcılar: %4,4.

 

Hedera Hashgraph (HBAR) Nasıl Satın Alınabilir?

Hedera Hashgraph (HBAR), Dünyanın en büyük borsalarından birisi olan Binance’de listeli durumdadır. Satın almak ve ömür boyu %20 komisyon indiriminden faydalanmak için bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Hedera Hashgraph (HBAR) Nedir?” te bir düşünce

  1. Pingback: Hedera İlk NFT Dalgası için Hazırlıklara Başladı | COİN MÜHENDİSİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir