Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.952
% 0.93
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.952
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Hazine Bakanı Yellen, Kripto Risklerini Vurguladı!

Janet Yellen, Kripto Para

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Kongre’ye sunduğu ifadesinde kripto endüstrisinin potansiyel risklerine dikkat çekti. Yellen, finansal sistem için stabilcoinlerin tehlikeleri, kripto platformlarındaki koşullar ve değişken fiyatlar gibi çeşitli konuların finansal istikrarı tehdit ettiğini vurguladı.

İlginizi Çekebilir: Binance, Bu Altcoinleri Delist Edeceğini Duyurdu!

Yellen, Salı günü Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi önünde, ABD finansal ajansları başkanlarından oluşan Finansal İstikrar Gözetim Konseyi’nin (FSOC) son çalışmalarını açıkladı. Konsey, kripto risklerini önlemeyi ve finansal krizlerin önüne geçmeyi amaçlıyor ve son yıllarda bu alana özel bir önem veriyor.

Hazırlanan ifadesinde, “Konsey, dijital varlıklar ve kripto varlık platformlarındaki işlemler, kripto varlık fiyat dalgalanmaları nedeniyle oluşabilecek güvenlik açıkları ve yürürlükteki yasal düzenlemelerden sapmalar gibi ilgili risklere odaklanmıştır” dedi.

Yellen, kripto mevzuatı konusunda Kongre ile işbirliği yapmaya devam edeceğini belirtti. “Geçerli kuralların uygulanması önemlidir ve Kongre, stabilcoinlerin düzenlenmesi ve menkul kıymet olmayan kripto varlıklar için spot piyasanın denetlenmesini sağlamak için mevzuat çıkarmalıdır” dedi.

Yellen’in bu açıklamaları, kripto sektörünün ABD hükümetinin finansal endişelerinin odağında olduğunu gösteriyor.

Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir