Kriptolar:
29700
Bitcoin:
$62.532
% 0.86
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 2.35
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 62.532
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.25 T

Hazine Bakanı Nebati: “Suudi Arabistan ile ticaretimizi artıracak görüşmeler yaptık”

Investing.com – 6. Gelecek Yatırım Girişimi Konferansı için Suudi Arabistan’a giden Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Riyad’da Suudi Arabistan Maliye Bakanı Mohammed bin Abdullah Al-Jadaan ile görüştü.

Mohammed bin Abdullah Al-Jadaan ile “Bölgemizin istikrarı açısından önemli olan ikili ilişkilerimiz başta olmak üzere G-20 gündemi ile ekonomik ve finansal iş birliğimizi güçlendirecek adımları ele aldığımız verimli bir görüşme gerçekleştirdik.” diyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Suudi Arabistan Ticaret Bakanı Majid bin Abdullah Al Qasabi ile de bir araya geldi.

Suudi Arabistan ile Türkiye arasındaki ticaretin görüşüldüğü toplantı için Bakan Nebati “Son dönemde ivmelenen ticaretimizi daha dengeli ve sürdürülebilir kılabilmek için atılacak adımları kapsamlı bir şekilde istişare ettik.” açıklamasını yaptı.

Türkiye ve Suudi Arabistan arasında gerilen ilişkiler, bu yılın ilk aylarında yapılan karşılıklı ziyaretle normalleşme sürecine girdi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre iki ülke ticaretinde 2021’in Eylül ayına göre 2022 Eylül’de %32 oranında yükseliş artış oldu.

Yazar: Necdet Erginsoy

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir