Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.572
% 3.70
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.572
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Halkbank Metaverse’te şube açıyor

Türkiye’de Metaverse’e adım atan kurumların sayısı gün geçtikçe artıyor. Halkbank tarafından yapılan basın açıklamasına göre banka, yerli startup GoArt iş birliğinde meteaverse’te şube açacak.

“Halkbank’ın Metaverse şubesi kullanıcılara artırılmış gerçeklik teknolojisi ile cep telefonlarından üç boyutlu banka şubesi deneyimi sunmaya başladı.” ifadeleri yer alan açıklama şöyle devam ediyor:

Metaverse Bölüm Müdürlüğü kuruldu

Bünyesinde ayrıca Metaverse Bölüm Müdürlüğü kurduklarını açıklayan Halkbank’ın Genel Müdürü Osman Arslan, “Dijital teknolojilerin en yeni safhalarının başında Metaverse gelmektedir. Halkbank olarak Türkiye’nin yüzyılında başkalarının açtığı sanal evrenlerde yer almaya çalışmadan, kendi evrenimizi kurmayı hedefledik. Metaverse stratejimizi adım adım uygulamak için Türkiye’de geliştirilen bir Metaverse evreni ile iş birliği yaptık ve Web3 dönüşümü stratejimizi başlattık. Bu stratejinin ilk adımı olarak şubemizi açıyoruz.” diye konuşuyor.

Markalara sanal deneyim inşa eden GoArt’ın adı, Metaverse’e ilk defa adım atan şirketler için hiç de yabancı değil. Geçtiğimiz aylarda GoArt iş birliğinde önce Kiğılı’yı ve ardından Damat Tween’i Metaverse’e taşıyan startup, bu sefer de Halkbank’la beraber çalışıyor.

Oyunlaştırma kurgusuyla ürün ve hizmetler hakkında bilgi verilecek

“Web3 çağının başlaması ile gündeme gelen Metaverse’ün dayandığı blokzincir teknolojisinin denetlenebilir ve sürdürülebilir özellikleriyle şeffaf, gizli, arızalara karşı dirençli yapısını ve işlem maliyetini büyük oranda azaltmasını bankacılık sektörü için oldukça önemli buluyoruz” diye konuşan Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, şöyle devam ediyor: “Blokzincir altyapısının geliştirilmesinde tıpkı diğer dijital ürünlerde olduğu gibi sadece ülkemizde değil dünyada da bankaların öncü olacağını öngörüyoruz. Halkbank olarak bu sürece aktif bir şekilde adapte olduk. Metaverse ve Web3 dönüşümünde global ölçekte hedeflerimizi belirleyip bir strateji haline getirdik. Faz faz hayata geçireceğimiz bu stratejinin ilk adımı olarak Metaverse’te kendi şubemizi açtık. Avatarlarını oluşturup Halkbank portalından geçerek Halkbank Meta Şube’ye giren kullanıcılara oyunlaştırma kurgusuyla ürün ve hizmetlerimiz hakkında bilgi alma imkânı sunuyoruz.”

Halkbank’ın Metaverse’teki şubesinin hemen yanında ise Halkbank Etkinlik Merkezi yer alacak. Baısn açıklamasında bu alanda fuarlar, konserler ve eğitimler gerçekleştirileceği ifade edilirken, Aralık ayındaki düzenlenecek uluslararası sağlık sempozyumuna da dikkat çekiliyor: “Dünyada ilk defa dijital ikiz olarak gerçekleşecek sempozyum, konuşmaların gerçekleşeceği konferans salonunun Halkbank Metaverse Etkinlik Merkezinde konuşmacı avatarları ile eş zamanlı olarak yansıması şeklinde gerçekleşecek. Bu dikkat çekici sanal etkinlikte dünyanın farklı köşelerinden 100 davetli kongreye avatarlarıyla katılacak.”

Bu makale ilk olarak CoinDesk Türkiye üzerinde yayımlanmıştır

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir