Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.895
% 3.30
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.895
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Hal Finney’in eşi Bitcoin Yardım Etkinliğini Duyurdu

Hal Finney

Kripto öncüsü Hal Finney’in eşi Fran Finney, Amyotrofik Lateral Skleroz (ALS) mağdurları yararına bir hayır etkinliği düzenleyeceğini duyurdu. Etkinliği Twitter üzerinden duyuran Finney, Bitcoin kullanıcılarını hastalıkla mücadele için fon toplanmasına yardımcı olmak üzere 1 Ocak – 10 Ocak 2023 tarihleri arasında bir yarı maraton koşmaya ve deneyimlerini sosyal medyada paylaşmaya teşvik etti.

Duyuru Fran Finney tarafından Hal Finney’in resmi Twitter hesabı kullanılarak yapıldı. Hesap daha önce kendisi tarafından Twitter’ın eski hesapları tasfiyesinden kurtarmak amacıyla yeniden aktif hale getirilmişti.

Adını, 2009 yılında Bitcoin’in kullanıma sunulmasından sadece birkaç gün sonra Hal Finney tarafından atılan ilk Bitcoin tweet’inden alan “Running Bitcoin”, ALS Association Golden West Chapter ile işbirliği içinde düzenleniyor. Web sitesine göre kuruluş, ALS ile yaşayan insanlara ekipman kredisi ve eğitim materyalleri sağlıyor.

Yardım kuruluşu, bazı katılımcılara resmi Running Bitcoin tişörtleri ve nadir Hal Finney koleksiyonları sunarak etkinlikten fon toplamaya çalıştığını söyledi.

Hal Finney kripto para birimlerinin ilk öncülerinden biriydi. 2004 yılında, Hashcash coinlerinin alıcılar tarafından yeniden kullanılmasına olanak tanıyan bir sistem olan Reusable Proof of Work’ü (RPOW) yarattı. RPOW, merkezi olmayan bir ağ yerine merkezi bir sunucu kullanmasına rağmen, genellikle bir tür proto-kripto para birimi olarak görülür.

Finney ayrıca Ocak 2009’da halka açılmadan önce 2008’de ve 2009’un başlarında Bitcoin kod tabanına kod katkısında bulunmuştur. Satoshi Nakamoto’nun kendisine 10 BTC gönderdiği ilk Bitcoin işleminin alıcısıydı.

Hal Finney, Ağustos 2009’da ALS teşhisi konmadan önce hayatının büyük bölümünde hevesli bir koşucuydu. Hastalıkla uzun yıllar süren bir mücadelenin ardından 2014 yılında kriyonik olarak korunmuştur.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir