Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$59.016
% 2.84
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 59.016
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Haftanın Altın Grafiği Çıktı: İşte Beklentiler ve Seviyeler!

Altın fiyatı 1796 dolarlarda gezinirken, dizginleri USD boğaları elinde tutuyor. Analist Ross Burland’a göre bu hafta kartlarda bir kırılma olabilir.

Altın fiyatı için tahminler

Altın, bir kama oluşumunda sıkışıp kalıyor, ancak kritik destek ve direncin uç noktalarını test ediyor. Analiste göre bu hafta kartlarda bir kırılma olabilir. 10 yıllık getirilerin gün için yaklaşık %1,77’ye düşmesiyle ABD Hazine tahvilleri gevşedi, hırpalanmış altın böceklerini biraz geç teselli etti. Özellikle ABD takviminde ve Avrupa Merkez Bankası’nda sıraladığımız temel olaylar dikkate alındığında, altın için önemli bir hareket kapıda olabilir. ABD doları, bu hafta altın fiyatları için en muhtemel itici güç olacak ve şimdiden yeni döngünün en yüksek seviyelerine taşınmış olan dolar, piyasaların 50 baz puanlık Mart Fed zammı fikriyle flört etmesiyle desteklenmeye devam edebilir.

Trend çizgisi desteği ve günlük M oluşumu göz önüne alındığında, teknisyenler, her şeyden önce düşüş eğiliminde önemli bir düzeltmenin geçerli olabileceğini iddia edebilirler. M-formasyonu, M-biçiminin boyun çizgisine kadar olmasa da, önceki darbenin en azından önemli bir bölümünü test etmek için fiyatın genellikle geri hareket ettiği yüksek bir tamamlama oranına sahip bir geri dönüş modelidir. 1.810 dolara yakın %38,2 Fibonacci düzeltme seviyesi, gösterildiği gibi önceki yapı ile birleşiyor.

Öte yandan, ABD doları yeniden değer kaybederse, M’nin boyun çizgisi, bir kez daha 1.850 doların geri kalanı için son savunma olacaktır. Önümüzdeki hafta, ISM anketlerini ve Ocak Tarım Dışı İstihdamlarını gördüğümüz ABD’de çok yoğun bir hafta olacak. Bu arada, halihazırda yayınlanan anketler, her iki ISM endeksinde de düşüşlere işaret ediyor. En azından 2022’nin ilk yarısı için seyir kontrolünde olan ECB’ye bir göz atacak. Riskten kaçış akışlarının, Ukrayna üzerindeki çatışma risklerine ilişkin hem altına hem de dolara fayda sağlaması bekleniyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir