Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.228
% 1.15
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.228
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Haftanın Altın Grafiği Çıktı: İşte Beklentiler ve Seviyeler!

Altın, haftaya yükselişle başladı ve yatırımcıların Rusya gerginliği ile mevcut paterninden bir kopuşu katalize eden bir fırsat görmesi ve potansiyel trendle beraber 12 Haziran’dan bu yana en yüksek seviyelerde işlem görüyor. Bu sırada, alıcılar, bir “bear squeeze” riski beklentisiyle 1.850 dolar ve 1.880 doların üzerinde seyreden eski satış duraklarını temizlemek için harekete geçti. Peki, bu hafta için neler bekleniyor? Coinmühendisi.com olarak analist Ross J. Burland’in analizini aktarıyoruz…

Altın için hangi seviyeler bekleniyor?

Aşağıdaki grafikler, birden fazla zaman dilimindeki piyasa yapılarını gösteriyor. Analiste göre yakın vadede 1.920 doların altındayken düşüş eğilimi görülebilir. Bununla birlikte, bir Rus işgali olasılığı göz önüne alındığında, sarı metal boğalar hala açılış seansları için daha yüksek seviyeler bekliyor olabilir. Bu durumda Burland’e göre, ayılar değerli metallerdeki volatiliteden paylarını alamadan 1.903 doların en yüksek seviyeleri baskı altına girecek.

Haftalık bir perspektiften bakıldığında, yüzde 38.2’lik Fibonacci geri çekilme seviyesi 1.856 dolar civarında ve fiyat açılış seansları için biraz güç vermeye başlarsa yükseliş hedeflenebilir hedeflenebilir. Bu da haftalık bazda önceki yüksek seviyelerle uyumludur.

Bir önceki günlük grafiğin yüzde 38.2 Fibonacci düzeltmesi, ayıların arayacağı hemen aşağı yönlü bir hedef olarak 1.880 dolarda bulunuyor. Bir önceki günün Doji’si, özellikle Pazartesi günü bir aşağı yönlü kapanış izleyecekse, bir zirve formasyonu olarak kabul edilebilir.

4 saatlik bir perspektiften bakıldığında, yatırımcılar için bir miktar kapana kısılmış fiyat hareketi olasılığı var gibi görünüyor. Dirençte birden fazla başarısızlık olması durumunda, yüzde 50’lik bir ortalama dönüş ile 1.850 doların tekrar görülebileceği belirtiliyor. Yazım sırasında, değerli metalin ons fiyatı 1.891 dolardan işlem görüyor ve önceki kapanış seviyesi olan 1.897 doların 6 dolar kadar altında yer alıyor. Gram altının fiyatı ise 829 lira civarında. Bu da önceki kapanış olan 832 liranın 3 lira kadar altında olduğunu gösteriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir