Kriptolar:
29773
Bitcoin:
$71.182
% 6.24
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.66
Piyasa Değeri:
$2.55 T
% 6.38
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 71.182
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.55 T

Haftalık NFT Piyasası İncelemesi: İşte Önemli Gelişmeler!

Yılın ortasına yaklaşırken, Non Fungible Token’ler (NFT) için ilginç bir 6 aylık büyümeyi görmek mümkün. Peki, bu hafta neler oldu? NFT piyasası Goblin moduna girdi. Bir yeni Ethereum projesi, NFT alanında sohbete hakim oldu. Bu arada, birçok kimlik avı sorunu var. NFT piyasasına ilişkin bilmeniz gereken haberleri sizler için hazırladık.

Bu haftanın NFT haberleri

NFT’ler ‘Goblin’ moduna giriyor

Online bir meme olarak başlayan şey, haftanın en sıcak NFT koleksiyonuna dönüştü. Goblintown.wtf, bir yol haritası, büyük bir plan, bir Twitter hesabının ötesinde hiçbir resmi kanal ve pek çok gizem olmadan piyasaya çıktı. Haftaya 0,5 ETH altında başladı ve benzersiz bir şekilde tam meme statüsünü benimsedi.

Twitter hesaplarında küçük, goblin benzeri harflerle paylaşımlar var. Twitter Spaces sadece goblin sesleri çıkaran bir grup insan ve topluluklarıyla doldu. Basın zamanında goblinler şimdiye kadar 10 ETH’den fazla proje hacmine ulaştı.

Solana NFT’leri güçlü kalırken, STEPN bir darbe aldı

Solana, geçtiğimiz hafta Okay Bears ve STEPN gibi çeşitli sıcak projelerle desteklenerek şaşırtıcı derecede iyi dayanıyor. Ancak Coinmuhendisi.com haberlerinden de takip ettiğiniz üzere STEPN, Çin’deki uygulama kullanıcıları için bir yasağın ardından son günlerde bir darbe aldı.

STEPN, özellikle geçen hafta sıcak bir sohbet konusu oldu ve platformun 1 milyon aktif günlük kullanıcıya yaklaştığı söyleniyor, doğrulanmamış bir sayı, ancak doğrulanırsa şaşırtıcı bir rakam. STEPN aktif hareketi teşvik ediyor ve kullanıcıları NFT spor ayakkabılarla yapılan egzersize dayalı günlük kazançlarla ödüllendirmeye çalışıyor. Aralık ayında başlatılan proje ve uzun vadeli sürdürülebilirlik, tartışmasız en büyük ters rüzgar olduğunu kanıtlayacak.

1,4 milyon dolarlık dolandırıcılık

29 MoonBirds NFT’si bu hafta şüpheli görünmeyen bir işlemlerle bir holder’dan çalındı. Holder, tüm hissesini hızlı bir şekilde düzenlemek için yalnızca bir cüzdan imzası kullanan ve giderek yaygınlaşan bir kimlik avıyla karşılaştı. NFT’ler, OpenSea’de şüpheli etkinlik için işaretlendi.

Yasal bir bakış: Seth Green, Hermes ve daha fazlası

Potansiyel yasal savaşların çok farklı aşamalarında, NFT’lerle ilgili olarak bu hafta ortaya çıkan iki ilginç hikaye manşetlere çıktı. İlk hikaye, kesinlikle gelişiminin daha erken bir aşamasında olan oyuncu, yapımcı, yazar ve yönetmen Seth Green ve görünüşte içeriği rehin bırakan Bored Ape’in etrafındaki kargaşa.

Green’s Ape, #8398, yeni bir animasyon dizisinde Ape’i öne ve merkeze almanın eşiğinde olan Green için bundan daha kötü zamanlanmış olamazdı bir kimlik avı saldırısında çalındı. NFT topluluğu, fikri mülkiyet haklarının nerede başlayıp nerede bittiğini ve Green’in Ape’ini yeniden kazanmak için ne tür bir hamle yapabileceğini veya gösterinin tamamen rafa kaldırılıp kaldırılamayacağını merak ediyor.

Bu arada, ‘tartışma’ yelpazesinin çok daha ilerisinde, moda evi Hermes’in devam eden hikayesi ve geçen yıl NFT koleksiyonu ‘MetaBirkins’i piyasaya süren Mason Rothschild’e karşı savaşı var. Anlaşmazlık şu anda federal bir mahkemede ve Rothschild’in koleksiyonunun First Amendment’e uygun bir sanatsal ifade biçimi olduğu tespit edilmiş olsa da, mahkeme, proje adının moda firmasının ürünü ile proje adı arasında bir karışıklık olasılığını gösteren “yeterince ikna edici” kanıtlara sahip olup olmadığına henüz karar

VeeCon’dan ve NFT.NYC’ye

VeeCon, şimdiye kadarki ilk NFT biletli etkinlik olan Minneapolis’te geçen hafta sonu sona erdi ve NFT.NYC’ye 30 günden daha az bir süre kaldığımız için etkinlik ve ağ oluşturma haberleri muhtemelen eskimedi.

Tesis bünyesinde Snoop Dogg gibi yetenekler, Boardroom ve DraftKings gibi markalar ve tabii ki özel NFT VeeFriends indirimleri ve daha fazlası yer aldı. NFT.NYC’nin geçen yılki konferansın kısa ömründeki en büyük katılımın ardından bir kez daha büyütülmesi ve Ethereum ağırlıklı bir izleyici kitlesinin devam etmesi bekleniyor.

GameStop beta cüzdanını başlattı, NFT’leri destekliyor

Adları bir süredir kriptoya bağlı olan NFT’ler ve GameStop için uzun zaman oldu. Bu hafta GameStop, Immutable X’in 2. katman desteğiyle Ethereum tabanlı NFT cüzdanlarının beta sürümünü piyasaya sürdü. Yaklaşık bir yıldır tartışılan bir NFT pazarı, web sayfasına göre neredeyse hayatta ve oyun şirketinin NFT topluluğu için bir sonraki teklifi olabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir