Kriptolar:
29240
Bitcoin:
$63.474
% 5.68
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.41
Piyasa Değeri:
$2.23 T
% 2.73
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.474
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.23 T

Hackerlar GMX Balinasından 3,5 Milyon Dolar Değerinde Dijital Varlık Çaldı

GMX

Hackerlar yıla başka bir saldırı ile başladı ve büyük miktarlarda merkezi olmayan finans (DeFi) protokolü GMX’in yerel token’ını tutan bir balinadan birkaç milyon dolar çalındı.

3 Ocak’ta çeşitli topluluk üyeleri GMX tokenlarında şüpheli hareketler gördü. Bunun ardından güvenlik firmaları CertiK ve PeckShield, işlemleri bir GMX balinasından 3,4 milyon dolar değerinde GMX tokenı çeken bir saldırı olduğunu tespit etti.

Veri analiz platformu Lookonchain’e göre, bilgisayar korsanları 82.519 GMX tokeninin kontrolünü ele geçirdi ve varlıkları 2.627 Ether ile takas etti. Ardından, saldırganlar Hop Protokolü ve Across Protokolü kullanarak varlıkları Ethereum ağına çapraz zincirledi.

Kullanıcılar Artam Saldırılardan Dolayı Endişeli

1 Ocak’ta Bitcoin geliştiricisi Luke Dashjr, BTC’sini bilgisayar korsanlarına kaptırdığını iddia etti. Bu durum nedeniyle kripto topluluğu üyeleri, bu saldırının dijital varlıkları kendi kendine saklamayı tercih etmenin getirdiği riskleri ortaya koyduğuna dair düşüncelerini dile getirdiler.

Çeşitli topluluk üyeleri, üst düzey bir geliştirici BTC’sini güvence altına almazsa, normal insanların hiçbir umudu olmayacağını söyleyerek düşüncelerini yineledi.

DeFi hackerları yılbaşı tatili boyunca faaliyet gösterdi. 25 Aralık’ta, Defrost Finance kullanıcılarını tasfiye eden bir ani kredi saldırısı yoluyla 12 milyon dolar değerinde dijital varlık alındı. Bir gün sonra, bilgisayar korsanlarının ele geçirilmiş APK’lar aracılığıyla Bitkeep cüzdanlarından yaklaşık 8 milyon dolar çekmesiyle başka bir DeFi saldırısı görüldü.

GMX Güncel Fiyatı

 

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram,Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version