Kriptolar:
29174
Bitcoin:
$61.822
% 4.22
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.34
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 0.50
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 61.822
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Günün öne çıkan kripto para gelişmeleri

Investing.com – Kripto para piyasalarında hafta sonuna girilirken günün bazı önemli gelişmelerinden derlediğimiz haberleri, içeriğimizin devamında bulabilirsiniz.

Shiba balinaları düşük fiyatlardan SHIB toplamaya devam ediyor

Shiba, düşüş trendinden kurtulmaya çalışırken balinalar olarak tabir edilen yatırımcılar, Shiba Inu’da düşük fiyatları değerlendirmeye devam ediyor gibi görünüyor.

Son Blockchain verilerine göre anonim bir Ethereum balinası, kısa süre önce 1,17 milyon dolara değerine yakın SHIB tokeni aldığını gösterdi. Bu son zamanlarda yüksek miktarlı Shiba alımlarının sonuncusu olarak gözüküyor. Aynı balina adresinin Kasım ayının son günü 1 milyon dolar değerin SHIB tokeni aldığı da biliniyor. Şu an bu balina cüzdanında 52,9 milyon dolar değerinde (1,2 trilyon SHIB tokeni) olduğu belirtildi.

Shiba, son olarak Kraken borsasında listelenirken bu hafta popüler kripto para fiyatı yüzde 40 oranında bir değer artışı gördü. Çok beklenen Robinhood borsası listelenmesi ise henüz gerçekleşmedi ve bu borsada listelenme talebiyle açılan dijital imza kampanyasında 550.000 imzaya yaklaşıldı.

Shiba Inu, hafta sonu öncesi 0,000044 dolar seviyesinden el değiştiriyordu.

Çin şirketleri Metaverse için atağa kalkmaya çalışırken Çin hükümeti henüz aynı çizgide değil

Çin kaynaklı haberlere göre Tencent, Alibaba, Baidu ve NetEase gibi Çin merkezli büyük şirketler Metaverse ile ilgili birçok markanın hızlıca lisansını aldı.  Şirketlerden gelen açıklamalar, Metaverse alanı için yoğun çalışmalarının devam ettiği yönünde.

Görünüşe göre tüm dünyayı saran Metaverse çılgınlığı, Çin’de de son sürat devam ediyor. Ancak bu yıl kripto paraları ülkede yasaklamasıyla ve kripto madencilerini ülke dışına çıkarmasıyla gündeme gelen Çin’de şu an Metaverse ve NFT’lerle ilgili düzenlemeler yapılması gündemde.

Hoskinson Cardano’nun Ethereum ve diğerlerinden daha üstün olduğu iddiasını sürdürüyor

Cardano CEO’su Charles Hoskinson, Son DeFi hack’lerinden MonoX Finance’in kaybı üzerine Cardano’nun Ethereum ve diğer akıllı sözleşme platformlarından daha iyi olduğu yorumunu yaptı.

31 milyon dolarlık toplam bir kayıp bildiren MonoX hack’inin üzerine Hoskinson, daha güvenli bir yazılım kullanılarak bu tür saldırıların engellenebileceğini söyledi. Bu bağlamda Cardano ağı için özel olarak tasarlanmış Plutus programla diline dikkat çeken Charles Hoskinson, geliştiricilere daha kararlı ve güvenli kodlar yazabilmelerini sağlayan bir yol sunduğuna vurgu yaptı.

Facebook, kripto para reklam yasağını kaldırdığını bildirdi

Adını Meta olarak değiştirerek yeniden markalaşan Facebook, sosyal medya platformlarında kripto reklamlarına yeniden izin vereceğini açıkladı. Bu karar, 2018 yılında kripto para reklam yasağı kararının sona erdiği anlamına geliyor.

Meta, bu hareketle kripto para endüstrisi için önemli bir adım attı. Artık kripto sektöründe faaliyet gösteren şirketler, dünya genelinde milyarca müşteriye daha rahat bir şekilde erişebilecek.

Metaverse tabanlı SAND tokeni, son 24 saatte önemli bir işlem hacmine ulaştı

Metaverse’de gerçekleşen sanal arsa satışlarıyla yeninden gündem olan The SandBox’ın yerel tokeni SAND, son 24 saat içinde 3 milyar dolara ulaşan bir işlem hacmine sahip oldu.

SAND tokeni fiyatı ise alım satım faaliyetlerinden oluşan yüksek hacimli işlemleri takip etmiyor. SAND tokeni, dün günü artıda kapatsa da son 5 gündür düşüş trendini sürdürerek şu an 6,39 dolar seviyesinden el değiştiriyordu.

IOTA yeni bir akıllı sözleşme platformu üzerinde çalışıyor

IOTA blog sayfasında görüntülenen duyuruya göre Assembly olarak bilinen yeni akıllı sözleşme platformu, rekabetçi işlem ücretleri, çoklu zincir bağlantısına sahip olacak. IOTA’nın bu yeni platform ile amacının Web 3.0’ın adaptasyonunun hızlandırılmasına yardım olmak olarak ifade ediliyor.

Aynı zamanda yatırımcılar bu akıllı sözleşme platformunda MIOTA tokenlerini stake ederek platformun yerel tokeni ASMB tokeni kazanabilecekler. IOTA dünkü yüzde 10’a yakın değer artışıyla 1,5 dolara yükseldikten sonra bugün satıcı ağırlıklı işlemlerde 1,46 dolar seviyesinde işlem görüyordu.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir