Kriptolar:
29174
Bitcoin:
$63.458
% 5.00
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.34
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 0.50
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 63.458
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Güney Kore’den, Terra Soruşturmasında İlk Tutuklama Geldi

endonezya

Güney Kore savcıları, Terra’nın üst düzey yöneticisini dolandırıcılık ve piyasa manipülasyonu nedeniyle tutukladığını duyurdu.

Güney Kore’nin Seul merkezli savcılığı, Terra soruşturmasında ilk tutuklamayı gerçekleştirdi. Bölge savcısı Choi Sung-kook, geçtiğimiz gün yapılan operasyonlar neticesinde Terra’nın üst düzey yöneticisi Yoo‘yu tutukladıklarını duyurdu. Tutuklama nedenleri arasında, ihlal ve dolandırıcılık göze çarptı.

Güney Kore, Terra Operasyonlarını Sürdürüyor

Güney Kore daha önce, Şirketin kurucu ortağı Do Kwon’un pasaportunu iptal etmişti. Yoğun yürütülen soruşturmada Do Kwon’a halen ulaşılamazken, şirketin üst düzey yöneticilerinden Yoo tutuklandı.

Seul Güney Bölge Mahkemesi, tutuklanan Yoo hakkında gün içerisinde karar verebilir. Soruşturmanın neticeye kavuşması için hızlı kararlar alarak ilerleyen savcılık, bulgular eşliğinde ilerleyecek. Yönetici Yoo’nun, Terra kripto para biriminin piyasa fiyatını şişirmek ve manipüle etmek için bot algoritmalar kullandığı öne sürüldü.

Terra krizi bir türlü bitmek bilmiyor. Yoğun mesai harcayan Güney Kore, operasyonlarını sürdürüyor. Asya ülkesi özellikle, Terra kurucu ortağı Do Kwon üzerinde yoğunlaşmış durumda. Tüm Terra krizinin çözülmesi, Kwon’un tutuklanmasına bağlı olabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir