Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.928
% 1.22
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.928
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Ethereum ağında görülen olumlu gelişim ETH fiyatına etki eder mi?

Investing.com – Blockchain analiz firması Santiment’in verileri, Ethereum’un ağ etkinliğini bazı olumlu gelişmelere işaret ediyor.

Bugün %17 oranında piyasa hakimiyetine sahip olan en büyük altcoin konumundaki Ethereum, son zamanlarda 1.200 dolar bandına kadar geriledi. Dip seviyelerde satış baskısı azalırken ETH fiyatı, Ekim ayında 1.300 dolar bandında hareket etmeye devam ediyor.

Santiment son raporunda, Ethereum ağında oluşturulan yeni adres sayısına dikkat çekti. Bu rakamın, Ağustos ayı başından bu yana görülen en yüksek seviye olan 70 bin civarında olduğu belirtildi. Ayrıca analiz şirketi, Ethereum’un borsalardaki miktarının %14 seviyelerine çekildiğine vurgu yaptı.

Ethereum (ETH), Haziran ayında yaşanan genel satış ivmesinde 1.000 doların altına sarkarak 881 dolarda yılın dip seviyesini belirledi. Dip seviyelerden Ağustos ayı ortasına kadar kısa vadeli bir toparlanma gören Ether, Merge güncellemesinin tarihi kesinleşirken 2.000 dolar seviyesini test etti ve böylece 2 aylık periyotta dipten %130 oranında değer artışı gördü.

Merge güncellemesine kadar 2.000 dolar seviyelerinden düşüş eğilimine giren Ethereum piyasasında toparlanma çabaları kısıtlı kaldı. Merge sonrasında ise düşüş eğilimi devam etti ve Eylül ayında 1.200 dolar bandında yeni bir dip bölge oluştuktan sonra Ethereum fiyatı, daha çok yatay hareket etmeye başladı. Sonuç olarak Merge güncellemesinin gerçekleşmesinden sonra ETH, %25’e yakın oranda değer kaybı gördü.

Ethereum, bugün 1.370 dolar seviyelerinde hareket ederken hafta başından bu yana devam eden toparlanma ivmesini devam ettiriyor. Diğer yandan Ethereum ile ilgili sosyal paylaşımlarda düşüş gözlemlenirken Santiment, bu durumu daha yüksek bir sıçrama olasılığına yol açabileceği şeklinde yorumladı.

Analiz firması, bu yorumuna dayanak olarak yatırımcı ilgisinin diğer kripto varlıklara kaydığını ve ETH fiyatının böylelikle toparlanma yolunda daha az dirençle karşılaşabileceğini söyledi.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir