Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.454
% 2.88
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.454
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Güney Kore Merkez Bankasından dijital para hamlesi

Güney Kore

Güney Kore Merkez Bankası, sınır ötesi ödemeleri kolaylaştırmak için CBDC’lere yönelik önemli bir program geliştirerek bu alanda önemli yol kaydetmişti. Geliştirdikleri programın ilk testi ise başarıyla tamamlandı. Yapılan testler arasında CBDC’lerin NFT alışverişindeki kullanımı da yer alıyor.

Güney Kore Merkez Bankası Başkanı Chang Yong Rhee 2022 yılının Eylül ayında yaptığı bir açıklamada, Güney Kore Merkez Bankasının CBDC’ler için 10 aydır çalışma yürüttüğünü ifade etmişti. İki aşamadan oluşan bu sürecin ilk adımı ise 2022 yılının Ocak ayında tamamlanmıştı. Güney Kore, CBDC denemelerine geçen yıl başlamış olsa da hızlı yol alarak sürecin büyük bir bölümünü başarıyla tamamlamış durumda.

CBDC alanındaki çalışmalar tüm hızıyla sürüyor

Bildiğiniz üzere ABD ve İngiltere gibi büyük ekonomiye sahip ülkeler CBDC alanında önemli çalışmalar yürütüyorlar. Çin de bu konuya yönelik birkaç deneme gerçekleştirmişti. Hatta geçtiğimiz günlerde Çin Merkez Bankası (PBoC) Başkanı Yi Gang, Çin’in CBDC projesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulunmuştu. Gang açıklamalarında, ileride nakit kullanım oranlarının düşeceğini belirtirken Çin’in de “dijital yuan” projesi ile birlikte nakit yerine dijital ödeme sistemine geçeceğini ifade etmişti.

Bu makale ilk olarak Muhabbit’te yayımlanmıştır

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Borsalar’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir