Kriptolar:
29757
Bitcoin:
$67.001
% 0.32
BTC Dominasyonu:
%54.3
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.43 T
% 0.29
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 67.001
BTC Dominasyonu:
% 54.3
Piyasa Değeri:
$2.43 T

Güney Kore, Kripto Paraları Bağış Yasasından Çıkardı!

Güney Kore, Kripto Paraları Bağış Yasasından Çıkardı!

Güney Kore, kripto paraları bağış yasasından çıkardı. Markaların mağaza hediye çekleri, hisse senetleri, sadakat puanları yardım kuruluşlarına bağışlanabilirken, kripto varlıklar bu kapsamın dışında kalıyor.


İlginizi Çekebilir: İflas Etmiş Cred’in Üç Yöneticisinin Davasında Yeni Gelişme


Dijital para birimleri, Yeni Düzenlenen Bağış Yasasının Dışında Tutuldu

5 Mayıs’ta yerel medya kuruluşu olan Kyunghyang Shinmun, Kamu Yönetimi Bakanlığı’nın Güney Kore‘nin Bağış Yasası’nda bazı değişiklikler yapıldığını ancak kripto varlıkların bağış için kullanımını kısıtladığını belirttiğini bildirdi.

Temmuz ayından itibaren, yardım kurumlarına bağışta bulunmak isteyenler, Kore’nin internet devi Naver’ın mağaza hediye çekleri, hisse senetleri ve sadakat puanları gibi çeşitli yöntemlerini kullanabilecek, fakat kripto varlıkları kullanamayacaklar.

Bağış Yasası ilk olarak 2006 yılında, ödeme yöntemlerinin daha az ve akıllı telefonların yaygın olmadığı bir dönemde yürürlüğe girmişti. Bağış yöntemleri, banka havaleleri ve çevrimiçi yöntemlerden, otomatik yanıt sistemlerini, posta hizmetlerini ve lojistik hizmetlerini de içerecek şekilde genişletildi.

Güney Kore’de popüler olmalarına rağmen, dijital varlık bağışlarının hariç tutulmasına dair bir gerekçe sunulmadı. Ancak yasal düzenleme, yerel yönetimler tarafından çıkarılan KRW’ye bağlı stablecoin’ler ve blockchain tarafından çıkarılan hediye çeki bağışlarına izin verecek şekilde yapıldı.


Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel Telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir