Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.311
% 2.23
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.311
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Gün Öncesi: Konut verileri, FOMC toplantısı, Stitch Fix kazanç raporu

Yatırımcılar, Fed’in bir sonraki faiz hamlesini duymaya hazırlanırken hisse senetleri Pazartesi günü dalgalı seyretti.

Merkez bankasının politika toplantısı Salı günü başlıyor ve karar Çarşamba günü açıklanacak, ardından da Başkan Jerome Powell bir basın toplantısı düzenleyecek. Çoğu Fed gözlemcisi, Fed’in enflasyonu %2’lik hedefine geri çekmeye çalıştığı için gösterge faiz oranında üç çeyrek puanlık bir artış bekliyor. Ancak daha büyük bir tam puanlık artış öngören bazı kişiler de var.

Fed, bu duruşun yarattığı resesyon korkularına rağmen enflasyonu kontrol altına almaya, ekonomiye acı çektirmekten daha fazla öncelik verdiğini açıkça ortaya koydu.

Yeni bir faiz artışı beklentisiyle risk varlıklarından kaçış, hisse senetlerine ve kripto para birimlerine yayıldı ve Bitcoin fiyatı Pazartesi günü biraz toparlanmadan önce 19.000 doların altına düştü.

Eylül ayı genellikle hisse senedi yatırımcılarına kibar davranmaz ancak insanlar Ekim ayından itibaren bir sonraki kurumsal kazanç turunu takip edecek.

İşte bugün piyasaları etkileyebilecek üç gelişme:

1. Konut verileri

Analistlerin yıllık bazda 1,445 milyon olmasını beklediği Ağustos ayı konut başlangıçları dahil olmak üzere gayrimenkul sektörüne ilişkin veriler açıklanacak. Ağustos ayı inşaat izinleri verileri de paylaşılacak ve analistler yıllık bazda 1,610 milyon olmasını bekliyor. Her iki veri de bir önceki aya göre düşüş gösterecek gibi görünüyor.

2. Fed toplantısı

Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) iki günlük toplantısı Salı günü başlıyor ve çoğu kişi Çarşamba günü karar açıklandığında yüzde 0,75 puanlık bir artış görmeyi bekliyor. Ancak Fed’in enflasyon, istihdam ve diğer ekonomik tedbirlere ilişkin beklentilerini de duyacağız.

3. Stitch Fix kazanç raporu

Stitch Fix’in (NASDAQ:SFIX) kazanç raporunu paylaşması beklenirken analistler 488,7 milyon dolar gelirle hisse başına 63 sent zarar öngörüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir