Kriptolar:
29700
Bitcoin:
$61.943
% 0.07
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 2.35
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 61.943
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.25 T

Fed toplantısı öncesinde altın dar bir aralıkta seyrediyor

Altın fiyatları Salı günü ufak bir artış yaşadı ancak yatırımcıların faiz artırımıyla sonuçlanması beklenen Fed toplantısı öncesinde büyük bahisler yapmaktan kaçınmaları nedeniyle bu hafta dar bir aralıkta kaldı.

Spot altın %0,2 artışla 1.679,14 dolara yükselirken altın vadeli işlemleri %0,6 artarak 1.687,85 dolara ulaştı. Her iki enstrüman da geçen hafta sert kayıplar kaydettikten sonra Pazartesi gününden bu yana sakin hareket etti.

Salı günü ABD doları düşüşe geçerken altın üzerindeki baskı biraz azaldı. Ancak dolar 20 yılın en yüksek seviyelerine yakın seyrederken Fed’in faiz kararı öncesinde ABD Hazine tahvil getirileri yükseldi.

Merkez bankasının Çarşamba günü faizleri 75 baz puan artırması bekleniyor ancak yatırımcılar 100 baz puanlık sürpriz bir artış olasılığını da fiyatlıyor. Fed’in büyük bir faiz artırımına gideceği beklentileri, geçen hafta açıklanan verilerin ABD enflasyonunun Ağustos ayında son 40 yılın en yüksek seviyesine ulaştığını göstermesinin ardından güçlendi. Bu veri doları yükseltmiş ve metal piyasalarında uzun süreli kayıplara yol açmıştı.

Fed’in bir dizi faiz artırımı, altını Rusya-Ukrayna savaşının başlangıcında ulaştığı yüksek seviyelerden aşağı çekti ve sarı metal şimdi yıl boyunca daha düşük işlem görüyor. Altın fiyatları yakın zamanda, daha sert bir düşüş yaşamadan önce son destek noktalarından biri olarak görülen 1.700 dolar seviyesinin altına geriledi.

Diğer değerli metaller de Salı günü yükseldi; platin ve gümüş vadeli işlemlerinin her ikisi de son kayıplarını telafi etti.

Endüstriyel metaller arasında bakır fiyatları %0,2 artışla 3,5323 dolara yükseldi. Ancak kırmızı metal de ABD dolarının son dönemdeki baskısı altında sarsıldı.

Dünya genelinde ekonomik büyümenin zayıfladığına dair işaretler, Şili bakır madeni Escondida’daki grev nedeniyle beklenen arz kesintilerine rağmen bu yıl bakır fiyatlarının görünümüne gölge düşürdü.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir