Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.959
% 2.42
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.959
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Grayscale’nin Davayı Kazanmasının ETF Başvurularına Etkisi

ETF

Geçtiğimiz gün, Grayscale’nin SEC’e karşı kazandığı spot ETF reddinin iptal edilmesi zaferiyle birlikte Bitcoin’de yaklaşık %8 bir yükseliş yaşandı. Bu yükseliş uzun zamandır hacimsiz olan kripto piyasasına can suyu oldu. Bitcoin’in fiyatı   $28.000’i tekrardan gördü. Bu da her defasında kırılamayan $32.000 direncine tekrardan yaklaşıldığını anlamına geliyor. İyi haberlerin devam etmesi durumunda önümüzdeki günlerde bu direncin hacimli şekilde kırılabilmesi muhtemel. Ayrıca bu yükselişteki alımların spot tarafından alındığını belirtelim. Bu da demek oluyor ki yükseliş suni bir yükseliş değil. İstenen sağlık bir yükseliş.

Sec’in vadeli ETF onaylayıp Spot ETF‘i onaylamaması için bir neden yoktu. Mahkeme bunu teyit etti. Bitcoin’in önünün regülasyonlar açısından açık olduğu düşünülüyordu. Davanın olumlu sonuçlanmasıyla  beraber önünün daha da açıldığını düşünüyoruz.

Bu gelişmeler yaşanırken yanılgıya düşülen bir nokta bulunuyor. Aslında  mahkeme, Grayscale‘nin Sec’e yaptığı Spot ETF başvurusunun reddedilme kararını iptal etti! Bu ETF‘in onaylanması anlamına gelmiyor. Grayscale fonunun spot ETF olması anlamına da gelmiyor! Sadece SEC, eğer tekrar reddederse aynı bahaneleri kullanamayacak. Gelişme, BlackRock’un başvurularını da etkiliyor. Çünkü aynı ‘bahaneler’ orada da sunulmuştu. Bunun yanında ileriki zamanlarda ETF onaylanabilmesi için olumlu bir gelişme olduğu aşikar.

bitcoin ETF

Bu gelişmeyle birlikte eğer ETF başvuruları da onaylanırsa Bitcoin’in eski zamanlarda olduğu gibi tek mumda yaşayabileceği yükselişler devam edebilir. Dolayısıyla, altcoinleri de etkisi altına almasıyla beraber ciddi bir yükselişin habercisi olabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir