Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.406
% 0.94
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.406
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Grayscale Spot Bitcoin ETF Çıkışları Yavaşladı

grayscale

Grayscale spot Bitcoin Borsa Yatırım Fonu (ETF), net çıkışların ardından art arda üçüncü işlem gününde yavaşladı. ETF’lerin toplamı iki haftanın en yüksek net giriş zirvesine ulaşırken, 22,4 milyon dolarlık rekor düşük seviyeye geriledi.

Farside Investor verilerine göre, Grayscale Bitcoin Trust’ın (GBTC) 22, 23 ve 26 Şubat tarihlerinde net çıkışlarda yavaşlama yaşandı. Cuma günü, günlük net çıkış 44,2 milyon dolar olarak kaydedilirken, çıkışlar 26 Şubat’ta daha da azalarak yarı yarıya düştü. Ancak Grayscale’in ETF’ye dönüşmesinin ardından, 11 Ocak’tan bu yana 31 işlem günü boyunca sürekli bir çıkış trendi yaşandı ve toplamda 7,47 milyar dolarlık çıkış gerçekleşti. Bitcoin teknoloji firması

Blockstream CEO’su Adam Back, 26 Şubat’ta yaptığı açıklamada;

“GBTC’nin giriş yapacağı günü sabırsızlıkla bekliyorum.” dedi.

Back, bunun olabileceğini ancak yatırımcıların ETF’de arbitraj yapmaya yönlendirilmesi için yeterli prime ihtiyaç duyulacağını vurguladı. Varlık yöneticisi Apollo Crypto’nun baş yatırım yetkilisi Henrik Andersson da aynı görüşü paylaşarak, Grayscale’in fonunun ilk net girişini gerçekleştirdiğinde bunun “piyasaya mega bir sinyal olacağını” ifade etti.

grayscale
11 Ocak’tan bu yana GBTC çıkışları 22 Ocak’ta 640,5 milyon dolarla zirveye ulaştı.

Bu arada, 26 Şubat’ta Farside’ın verilerine göre, Invesco ve Galaxy gibi şirketlerin yanı sıra tüm Bitcoin ETF’lerinin toplam net girişleri 515,5 milyon dolara ulaştı, bu da iki haftanın en yüksek seviyesi oldu. ETF’ler, 13 Şubat’ta toplamda 631,3 milyon dolarlık net girişe ulaştı, ancak o zamandan beri ivme kaybetti; hatta GBTC’den nispeten daha büyük çıkışlar yaşandı ve diğer fonlara daha az giriş oldu, 21 Şubat’ta 35,6 milyon dolarlık net çıkış görüldü.

Fidelity’nin ETF’si, 26 Şubat’ta girişlerin büyük bir kısmının 243 milyon doların üzerinde olduğunu gördü, bu da günün net toplamının neredeyse yarısını oluşturdu. Bu aynı zamanda FBTC’nin 17 Ocak’tan sonra en yüksek ikinci giriş günü oldu. Diğer yarısı ise BlackRock ETF’si ile birlikte ARK Invest ve 21Shares fonundan geldi; bu fonlara yaklaşık 112 milyon dolar ve 130,5 milyon doların üzerinde giriş sağlandı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir