Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$63.925
% 1.38
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.925
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

Grayscale Bitcoin Trust Tahtan Olurken, ARKB ETF’leri Liderliği Ele Geçiriyor

Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), 12 Mart’tan bu yana en düşük çıkışları yaşarken, 87,5 milyon dolarlık çıkış kaydeden ARK Innovation ETF (ARKB) tarafından geride bırakıldı.

GBTC’deki çıkışlara rağmen, genel spot Bitcoin ETF piyasası olumlu girişler yaşıyor. “Newborn Nine” spot Bitcoin ETF’leri, lansmanlarından bu yana toplamda 12 milyar doların üzerinde net giriş topladı. Mart ayınının son haftası, özellikle güçlü bir giriş dönemi oldu ve spot Bitcoin ETF’lerine 800 milyon doların üzerinde giriş gerçekleşti.

Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas’ın verileri, Mart ayında spot Bitcoin ETF işlem hacminin 111 milyar dolara ulaştığını, önceki iki ayda kaydedilen hacmin üç katına çıktığını gösteriyor.

BlackRock ve Fidelity’nin Bitcoin ETF’leri Parlıyor

BlackRock’un iShares Bitcoin ETF (IBIT) ve Fidelity’nin Bitcoin Trust (FBTC)’si, piyasaya sürülmelerinin ilk üç ayında yatırımcıların yoğun ilgisini çekti. Bu iki ETF, ilgili ihraççıları tarafından sunulan yüzlerce diğer fonu bile geride bırakarak benzersiz yatırım seviyeleri elde etti.

Örneğin IBIT, BlackRock’un yıllık net girişlerinin yarısından fazlasını oluştururken, FBTC ise Fidelity’nin %70’ini temsil ederek, geleneksel yatırımcılar arasında Bitcoin’e olan ilginin arttığını gösteriyor. Ayrıca, IBIT tarihteki en hızlı büyüyen ETF olma unvanını aldı.

IBIT, FBTC, 52 gün boyunca kesintisiz nakit girişi gördü. Bu, yatırımcıların bu araçlara olan güçlü güvenini vurgulayan etkileyici bir başarı. Bu kesintisiz giriş serisi, onları yatırımcıların en önemli ve sürekli ilgi gösterdiği ETF’ler arasına yerleştiriyor.

Bitcoin Yatırımcıları Dayanıklılık Gösteriyor

Piyasa düşüşleri sırasında ETF yatırımcılarının geri çekileceğine dair beklentilerin aksine, son veriler, fiyat dalgalanmalarına rağmen Bitcoin ETF’lerine stratejik yatırımların devam ettiğini ortaya koyuyor. Bu trend, kısa vadeli piyasa hareketlerinden ziyade uzun vadeli stratejiyi önceliklendiren, daha gelişmiş ve dirençli bir yatırımcı tabanını öne çıkarıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version