Kriptolar:
29773
Bitcoin:
$71.278
% 7.40
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.66
Piyasa Değeri:
$2.55 T
% 6.38
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 71.278
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.55 T

Bitfarms, 240 Milyon Dolarlık Ekipman Alıyor

Kripto Madencilik

Bitfarms, 2024’te Bitcoin halvinginden sonra hash oranını üç katına çıkarmak amacıyla Bitcoin madencilik ekipmanını yükseltmek için yaklaşık 240 milyon dolarlık önemli bir yatırım yaptığını duyurdu. 31 Mart itibariyle 66 milyon $ nakit ve 806 BTC olmak üzere toplam 123 milyon $ likiditeye sahip olan Bitfarms, Bitcoin madenciliğinin gelişen ortamında sürdürülebilir karlılık için stratejik olarak kendini konumlandırıyor.

Yatırım, Bitmain’in T21 ve S21 serileri gibi modeller de dahil olmak üzere 88.000 yüksek verimli Bitcoin madencisi edinmeye odaklanıyor. Bu çaba, Bitfarms’ın operasyonel kapasitesini, hash oranını ve verimliliğini önemli ölçüde artırmayı amaçlıyor. Mart 2024 itibariyle Bitfarms, saniyede 6,5 exahash (EH/s) aylık operasyonel hash oranıyla 286 BTC çıkarmış ve kârlılığı sağlamak için hash oranı kapasitesini artırmanın gerekliliğini ortaya koymuştur.

Bitfarms, Bitcoin satışlarından elde ettiği geliri madencilik filosunu genişletmek için yeniden yatırmayı planlıyor. Dönüşümsel yükseltmenin Bitfarms’ın hash oranını üç kat artırarak 21 EH/s’ye çıkarması, hedeflenen işletme kapasitesini %83 artırarak 440 megawatt’a (MW) çıkarması ve filo verimliliğini %40 artırarak 21 w/TH’ye çıkarması öngörülüyor.

Bitfarms’ın finans müdürü Jeffrey Lucas, sektör lideri performans ve kârlılığa ulaşmada operasyonel uzmanlığın önemini vurguladı. Bu yatırım, Bitfarms’ın hızla gelişen Bitcoin madencilik sektöründe rekabetçiliğini sürdürme kararlılığının altını çiziyor.

Ayrı bir gelişme olarak, Teksas merkezli Bitcoin madencisi Giga Energy, ülkenin petrol sahalarındaki doğal gazın boşa harcanan enerjisinden yararlanarak faaliyetlerini Arjantin’e genişletti. Giga Energy, gaz yakma işlemi sırasında açığa çıkan metanı elektriğe dönüştürerek Bitcoin madencilik makinelerine güç sağlıyor. Ancak firma, bölgedeki madencilik faaliyetlerini tam olarak ölçeklendirmek için gerekli tüm ekipmanlar ithal edilene kadar karlılığa ulaşmakta zorlanacağını öngörüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir