Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.596
% 0.71
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.596
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Google Trend: 2023 yılında en fazla hangi kelime arandı?

Google Trend

Google Trend’ in açıkladığı verilere göre, Google kullananlar 2023 yılında yapay zeka (AI) kelimesini çok fazla kullandı. Bu durum Bitcoin veya Kripto kelimesinin aranmalarını geride bıraktı.

İlginizi çekebilir: Binance Borsası, Launchpool’a Bir Altcoin Daha Ekliyor!

Bilindiği gibi 2020 yılında Bitcoin veya Kripto kelimeleri AI kelimesinden daha fazla aranmıştı. Ama 2022 yılında itibaren bu durum değişti.

Google Trend

AI kelimesi aramaları, OpenAI ChatGPT piyasaya sürülmesi ile birlikte artış gösterdi.

Şuanda yapay zeka kelimesinin Google Trend puanı 91 iken, Bitcoin 22 puanda. Bu puan aradaki farkın ne kadar açık olduğunu göstermektedir.

Bu durumun nedeni tabiki de Bitcoin’ in ayı piyasası dönemine girmesidir.

Ayrıca, bu duruma gelen yorumlara göre bu durumun bir diğer sebebi de Bitcoin’ in yapay zekaya göre daha eski bir alan olmasıdır.

Ek bilgi: Bitcoin 2023 yılına 16 bin dolar seviyesinde başladı. ETF haberleri, Bitcoin Halving’ ine az zaman kalması gibi sebeplerden ötürü fiyat yükseldi. Şuanda mevcut fiyat 43.400 dolar civarında işlem görüyor.

Bitcoin aramasının en fazla Nijerya, El Salvador, Hollanda, Brezilya ve İsviçre ülkelerinde görüldüğünü belirtti. Ayrıca yapay zeka aramalarının da Vietnam, Çin, Filipinler ve Myanmar gibi ülkelerde daha öne çıktığını gösterdi. Aşağıdaki görselde bu sıralamayı görebilirsiniz:

Google Trend

CoinGecko verilerine göre, yapay zeka alanında iş arayanların sayısı da kripto para alanını geçti.

2022 yılının son aylarında ChatGPT piyasaya çıktı. Böylece, yapay zeka alanında müthiş bir iş arayışı başladı. Ayrıca bu durum kripto iş imkanları aramalarını 4 kat geride bıraktı.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir