Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$60.315
% 4.15
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 60.315
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

Google Kripto Dolandırıcılığına Karşı Önlem Alıyor

Google Trend

Google, Google Play’e aldatıcı uygulamalar yüklemekle suçlanan sözde kripto dolandırıcılarına karşı yasal işlem başlattı. New York Güney Bölgesi’nde açılan dava Yunfeng Sun ve Hongnam Cheung’u hedef alıyor ve onları hem Google’a hem de yaklaşık 100.000 kullanıcıya zarar veren tel dolandırıcılığıyla suçluyor.

Davaya göre sanıklar, Google‘ı kandırarak platformda yer almalarını sağlamak amacıyla kimliklerini, konumlarını ve uygulamalarının niteliğini yanlış beyan etmişlerdir. Bu uygulamalar, davanın “hayali” olarak nitelendirdiği kripto para ve diğer ürünlere yapılan yatırımlarda yüksek getiri sağladığını iddia ediyordu. Kullanıcılar fonlarını çekmeye çalıştıklarında, sözde kazançlarına erişmek için ek ücret ödemeleri istendiği bildirildi.

Google’ın genel danışmanı Halimah DeLaine Prado, davayı kullanıcıları hedef alan dolandırıcılık planlarıyla mücadelede önemli bir adım olarak nitelendirdi. Prado, Google’ın kaynaklarını kullanıcıları korumak ve bu tür suiistimallere karşı bir emsal oluşturmak için kullanmanın önemini vurguladı.

Yetkililer kullanıcıların dolandırılmaması adına yasal önlemler almaya başladı. Bununla birlikte emsal kararın önemine inanan Google konu hakkında ciddi bir çalışma yürütmekteyse kararlı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir