Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.032
% 0.71
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.032
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Goldman Sachs: Altın İçin Bu Rekor Seviyeler Geliyor!

Değerli metal için tahminlerini paylaşan ABD Goldman Sachs bankası, altın fiyatlarının bu yıl içinde 2.500 doları aşmasını bekliyor.

Tim Moe: Portföyde altının da yeri olduğunu düşünüyoruz

Goldman Sachs ekonomistleri, altın için tahmin ettikleri rekor seviyelere doğru artışın, devam eden Rusya-Ukrayna savaşı ve dünya ekonomisindeki yavaşlamanın yanı sıra Rusya’ya uygulanan yaptırımların ardından hammadde ve ürünlerdeki artıştan kaynaklandığını söylüyor. Goldman Sachs Asya Ekonomisi, Strateji ve Emtia Araştırması Eş Başkanı Tim Moe, kısa süre önce vermiş olduğu bir demeçte, iyi bir portföyde altının yerinin olduğunu belirtiyor:

Piyasaların hala enerji hisse senetlerini ve bazı metal ve madencilik hisselerini fiyatladığını düşünüyoruz. Portföyde altının da yeri olduğunu düşünüyoruz. Marj esnekliği, yüksek temettü ödeme teması, bileşik büyüme teması ve ardından gerçek varlık teması birleştirilirse, bu, şu anda piyasaları sarsan makro zorluklardan ve karşı rüzgarlardan daha yalıtılmış bir portföye sahip olma yönünde yol gösterecektir.

“Reel faizlerin hala negatif olması altın lehine görünüyor”

Coinmuhendisi.com haberlerinden de takip ettiğiniz üzere altın, bugün oldukça iyi bir tırmanış gerçekleştirdi ve yüzde 0,50’nin biraz üzerinde bir artışla 1.956 dolar seviyesinden işlem gördü. Yazının yazıldığı sıralarda ise TradingView verilerine göre spot altın günlük bazda %0,33 artışla 1.953,36 dolardan el değiştirirken, ABD altın vadeli işlemleri %0,61 artışla 1.957,5 dolara yerleşti.

Bununla birlikte Covid-19 pandemisinden bu yana iyi bir koşunun ardından endekslerin konsolide edilmesiyle borsa eğilimleri hala belirsiz. Piyasa analisti Rajan Dhall’a göre, altını bir portföyde tutmak, enflasyon bir çentik yükselirken ve Fed faiz oranlarını yükseltmeye başladığından büyük bir riskten korunma olabilir. Analist, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Reel olarak, faiz oranları hala negatif ve borsada düşük performans gösteren altın lehine görünüyor. Bu sabah Avrupa’da bazılarının güçlü teknik sinyaller verdiği fiziksel ETF’lere bir miktar akış oldu. En büyük altın ETF’si (SPDR Gold Trust GLD) bir miktar hareket görebileceğinden ABD pazarının açılışı ilginç olabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir