Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.943
% 2.34
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.943
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Gizemli Bitcoin Kullanıcısı, 64 Bin Dolar Harcadı! Peki Neden?

bitcoin

Belirsiz bir kimliğe sahip Bitcoin kullanıcısı, 64.000 doları aşkın bir maliyetle Bitcoin blok zincirine 9 megabaytlık ham ikili veri ekledi. 6 Ocak’ta UTC saatine göre 11:20 civarında gerçekleşen bu olayda, 332 yazıt oluşturmak için 1’den fazla Bitcoin kullanıldı.

Ancak, verilerin içeriği şu ana kadar çözülememiş durumda. Şifrelenmiş olduğu düşünülen veriler, OpenAI’nin ChatGPT’si dahil birçok çözümleme girişimine rağmen hala gizemini koruyor.

Dikkatinizi Çekebilir: Satoshi Nakamoto’ya 1,2 Milyon Dolarlık Bitcoin Transferi

Gizemli Bitcoin adresi “bc1pnp…zwd0th” olarak adlandırılırken, şifrelenmiş veriler İngilizce, Yunanca ve matematik sembollerini içeriyor.

Bir diğer ilginç detay ise, 332 yazıttan ikisinin dijital bir pepperoni pizza ile işaretlenmiş olması. Bu, 22 Mayıs 2010’da Laszlo Hanyecz tarafından 10.000 BTC karşılığında satın alınan iki Papa John’s pepperoni pizzasını simgeliyor.

Olay, 5 Ocak’ta Bitcoin’in Genesis cüzdanına bir gün sonra 26.9 BTC değerinde 1.17 milyon dolar gönderilmesiyle daha da ilginç hale geldi. Bu durum, Satoshi Nakamoto’nun Binance’den mi transfer yaptığı veya birinin büyük bir miktar parayı harcadığı gibi spekülasyonlara neden oldu.

Pro-XRP avukatı Jeremy Hogan, bu eylemin anonim Bitcoin yaratıcısını ortaya çıkarmak için bir taktik olabileceğini öne sürdü. Ancak, bu teorinin Nakamoto’nun ABD vergi yasalarına tabi olması durumunda geçerli olabileceğine dair bazı eleştiriler de bulunuyor.

Bu tarz içeriklerden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir