Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.927
% 0.88
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.927
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Gıda perakendecilerinden Rekabet tepkisi

CEMRE NUR KARACA

Gıda perakendecilerinden Rekabet Kurumu’na tepki geldi.

Başta BİM, CarrefourSA, Migros, ŞOK ve A-101 gibi zincir marketlere 2 milyar 671 milyon lira idari para cezası kesilmiş, maliyetlerdeki artışları neden göstererek suçlamaları kabul etmeyen marketlerse cezaları yargıya taşıyacaklarını duyurmuştu. Ardından zincir marketlere yönelik ikinci bir soruşturma açıldığına dair açıklamalar gündeme gelmişti.

Marketlere açılan ikinci soruşturmanın ardından Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle soruşturmaya ilişkin “Devam eden ikinci soruşturma birinci soruşturmadan daha önemli, Nisan’da raporu bitecek. Orada 15 büyük tedarikçi, çok büyük şirketler var. Hatta üç büyük şirket uzlaşma için geldiler ama uzlaşmalarını kabul etmedik. İkinci soruşturmada kartel iddiaları da var” açıklamalarında bulunmuştu.

Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı Galip Aykaç Rekabet Kurumu Başkanı’nın açıklamalarına yanıt verdi. Aykaç “Rekabet Kurumu Başkanı’nın henüz ortada bir şey yokken bir istikamet çizmeye çalışmasını doğru bulmuyorum” değerlendirmesini yaptı.

“Üzerimize olumsuz anlamda bir algı oluşturulmaya çalışılıyor”

Aykaç sözlerine şöyle devam etti; “Üzerimize olumsuz anlamda bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Bunu hiç bir zaman kabul etmedik, yine etmiyoruz. Sektörümüz bunu hak etmiyor. Ülkemiz için üzerimize düşen her şeyi yapıyoruz. Üzerimizde oluşturulan bu olumsuz algıya en güzel cevabı tüketiciler veriyor. Her geçen gün müşteri sayımız artıyor. Tabi ki bir takım kurumlar var, kurumların vazifeleri var ve bu vazifelerini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyorlar” diye konuştu.

“Önemli olan adaletli davranılması”

Soruşturmalarda adaletli olunması gerektiğine dikkat çeken Galip Aykaç, “Burada önemli olan adaletli davranılması. Adaletle yapılan her şey herkesin kabulüdür. Tüm bu kurumların yöneticileri ve çalışanlarının adalet noktasında hassasiyet göstermeleri son derece önemli. Vebal altında kalmamış olurlar. Elbette soruşturma da olacaktır. Başka şeyler de olacaktır, herkes vazifesini yapacak, raporlar sonuçlanacak. Her geçen gün bu denetimler olacaktır, olması da normaldir ancak adaleti bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir