Kriptolar:
32042
Bitcoin:
$68.205
% 1.31
BTC Dominasyonu:
%59.2
% 0.20
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 1.89
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 68.205
BTC Dominasyonu:
% 59.2
Piyasa Değeri:
$2.25 T

GFI Coin Nedir? Goldfinch (GFI) Coin Yorum ve Geleceği 2022

Bu yazımızda GFI coin nedir, kripto para birimi Goldfinch (GFI) nedir, GFI coin nasıl satın alınır gibi sorulara cevap vermeye çalıştık. İşte GFI coin yorum ve geleceği hakkında detaylar…

Goldfinch kripto protokolü, gelişmekte olan pazarlarda borç alanlar için kripto kredileri sağlayarak bankasız bankacılık yapıyor.

GFI Coin Kaç TL?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 GFI Coin 27.66 TL TL’den işlem görüyor. GFI Coin fiyatı son 24 saat içerisinde -0.13% değişim gösterdi. GFI Coin’in son 24 saatteki işlem hacmi ise 301,225 $ dolar, toplam piyasa değeri ise 13,775,144 $ dolar seviyesinde.

GFI Coin Kaç Dolar?

Güncel kripto para piyasası verilerine göre 1 GFI Coin 1.69 $ dolardan işlem görüyor.

Goldfinch (GFI) Coin Nedir?

Goldfinch, başlangıçta gelişmekte olan pazarları hedefleyen merkezsiz bir kredi protokolüdür. Oyun teorisi tarafından test edilmiş teşvikler sayesinde Goldfinch, sermaye sağlayıcıları için kripto getirileri sağlarken, aynı zamanda teminat olarak kriptoyu kilitlemesi gerekmeyen kredibiliteli başvuru sahiplerine kripto kredileri sağlayabilir. Protokol yönetimi, stake ve likidite sağlayan ödüller için kendi adını taşıyan Goldfinch tokenini (GFI) kullanan platform, yalnızca borç verme ve ödünç alma sürecini değil, aynı zamanda sigorta sürecini de merkezden uzaklaştırdı. Bu tasarım, geleneksel borç verme endüstrisinde büyük ölçüde erişilemeyen bir şekilde Goldfinch kripto kredileri yoluyla sermayeye erişime izin veriyor ve bu süreçte bankasız ve yetersiz hizmet alan nüfuslara gerekli hizmetleri sağlıyor.

Goldfinch Kripto Kredilerinin Benzersizliği

Goldfinch’i diğer kripto kredi protokollerinden ayıran şeyin ne olduğunu anlamak için kripto kredi ekosistemini bir bütün olarak incelemeye değer. Tahsilat ve değerlendirmeyi neredeyse imkansız kılan blok zincirinin anonim doğası nedeniyle, çoğu kripto kredisi zincir üstü varlıklarla aşırı teminatlandırılmıştır, bu da aldığınız kredi tutarından daha fazla kripto teminatına sahip olmanız gerektiği anlamına gelir. Örneğin, bir kripto kredi protokolünden 5.000 TL kredi almak istiyorsanız, bitcoin (BTC) veya başka bir onaylanmış kripto para birimi biçiminde 10.000 TL (veya daha fazla) değerinde kripto teminatı yatırmanız gerekebilir.

Aşırı teminatlandırılmış kredilerin (kredi kontrolleri olmadan hızlı onaylar gibi) faydaları olsa da, bunlar geleneksel borç verme faaliyetinin yalnızca küçük bir bölümünü temsil eder ve nüfusun önemli bir bölümünü, yani zincirde daha fazla kredisi olmayanları dışarıda bırakır. Bu, özellikle Goldfinch’in başlangıçta çabalarını odakladığı gelişmekte olan bölgeler için geçerlidir. Goldfinch’in altında yatan fikir, kripto kredilerini likit zincir üstü teminatla sınırlamak değil, bunun yerine riskleri değerlendirmek ve sermaye tahsis etmek için bir insan koordinasyon protokolü oluşturmak, böylece tüm kredi yelpazesinin zincir üzerinde, merkezi olmayan bir şekilde gerçekleşmesine izin vermektir.

Goldfinch kripto kredileri, yüksek kredi geri ödeme şansı olan başvuru sahiplerini onaylamak için optimize edilirken, aynı zamanda ortalamadan daha iyi yıllık yüzde getirisi (APY) getirileri yoluyla sermayenin ödünç verilmesini teşvik eder. Proje Aralık 2021’de başladı ve Şubat 2022’ye kadar Nijerya, Meksika ve Güneydoğu Asya’da binlerce Goldfinch kripto kredisi dağıtılmıştı.

Goldfinch, zincir dışı varlıklar, gelir ve itibar (zincir üzerindeki varlıklara karşı) tarafından teminat altına alınan kredileri etkinleştirmenin yanı sıra, diğer kripto pazarlarıyla ilişkisiz gerçek dünya işletmelerine borç vererek de kendini farklı kılıyor. Diğer kredi protokollerinin çoğu, faaliyetleri oldukça refleksif olan ve kripto pazarlarının kendisiyle ilişkili olan kripto ticaret firmalarına veya piyasa yapıcılarına borç verir.

GFI Coin Nedir?

Bu kripto kredi ekosistemine güç veren Goldfinch tokenidir. GFI tokeni yönetişim için kullanılır ve GFI kripto sahiplerinin topluluk tarafından yönetilen merkeziyetsiz özerk bir organizasyon (DAO) aracılığıyla protokol değişikliklerine oy vermesine izin verir. Ayrıca, platform kullanıcılarını GFI kripto ödülleri şeklinde stake etmek, denetlemek ve teşvik etmek için kullanılır.

Goldfinch Kripto Protokollerinin Tarafları

Goldfinch kripto protokolünün dört önemli tarafı vardır: Denetçiler, Destekçiler, Likidite Sağlayıcılar (LP’ler) ve Borçlular. Bu taraflar, GFI kripto ödülleri ve müsadereleri yoluyla etik davranmaya teşvik edilir. Bu kredilere Borçlunun kredi şartlarını kodlayan akıllı sözleşmeler olan Borçlu Havuzları denir. Faiz oranlarını, gecikme cezalarını ve geri ödeme planlarını belirlerler. Goldfinch daha sonra, sermayeyi yerel pazarlara yerleştirmeden önce fiat para birimiyle değiş tokuş ettikleri sabit paraları çeken Borçlulara kripto kredi hatlarını genişletir.

Herhangi bir potansiyel Denetçi, GFI token’larını stake etmeli ve Goldfinch’in “Benzersiz Varlık Kontrolü” dediği bir doğrulamayı geçmelidir. Bunu yapmanın karşılığında, bu GFI pay sahipleri, bir borçlunun iddia ettikleri kişi olup olmadığını değerlendirmek için rastgele atanır. Bunu dürüstçe yapmaları karşılığında, bir GFI kripto ödemesi alırlar.

Goldfinch Destekçileri Borçlu Havuzlarını değerlendirir ve ardından sermaye sağlamak isteyip istemediklerine karar verir. Bu Destekçiler, başvuru sahiplerini değerlendirmek ve sermaye sağlamak için LP’lerden daha yüksek bir APY ile teşvik edilir. Bununla birlikte, Destekçiler ilk zarar sermayesi sağladıkları için LP’lerden daha fazla risk alıyorlar, yani kredi temerrüdü durumunda sermayeleri ilk gidecek.

Goldfinch Likidite Sağlayıcıları, protokolün Kıdemli Havuz dediği şeye sermaye sağlar. Kıdemli Havuz, sermayeyi Borçlu Havuzlarına havuz Destekçilerinin sayısına göre dağıtır. Tasfiye edilen ilk kripto, Backers’tan geldiğinden, bu ödünç verilen sermaye daha düşük risklidir. Bu nedenle, Kıdemli Havuzun nominal faizinin %20’si Destekçilere yönlendirilir ve bu da onları ek risk aldıkları için daha yüksek bir faiz oranıyla ödüllendirir.

Son taraf Borçludur. Borçlu, protokole erişmek için GFI tokenlerini ödemek zorundadır. Bu, Denetçiye ödeme yapmak, Borçlunun Destekçilere ciddi olduğunu göstermek ve istenmeyen postaları ve botları önlemek için yapılır. Kalan GFI, kredi geri ödemesinden sonra Borçluya iade edilir.

Goldfinch (GFI) Coin Yorum ve Geleceği 2022

Goldfinch, yenilikçi tasarımı sayesinde neredeyse herkesin borç veren veya sigortacı (Backer) olmasına izin verir. Ek olarak, gerekli olmasa da Destekçiler, riski daha da azaltmak ve kredi itibarını değerlendirmek için Borçlular ile zincir dışı teminat anlaşmaları yapabilir. Goldfinch kanıtlanmış bir kullanım örneği olan bir yenilikçi olsa da, gelişen gerçek dünya varlık kripto kredisi piyasasına girmek isteyen çok sayıda Goldfinch rakibi var. Bununla birlikte, yukarıda bahsedilen mekanizmaları ve protokolün “uzlaşma yoluyla güven” ilkesini kullanarak, Goldfinch kripto kredi defteri Şubat 2021’den Nisan 2022’ye kadar yüz kat patladı (1 milyon ABD dolarından 100 milyon ABD dolarına çıktı).

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

GFI Coin Nedir? Goldfinch (GFI) Coin Yorum ve Geleceği 2022” te bir düşünce

  1. Pingback: Real World Asset (RWA) Nedir? - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir