Kriptolar:
29174
Bitcoin:
$62.376
% 5.66
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.34
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 0.50
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 62.376
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Açıklandı: Bitcoin ve BNB Haziran’da Bu Seviyeleri Görebilir!

CoinMarketCap kripto topluluğu, ayın son günü kripto para piyasası toparlanmaya çalışırken Haziran ayında lider kripto Bitcoin (BTC) ve en büyük kripto para borsası Binance’nin yerel tokeni BNB’nin fiyatının ne olacağını tahmin ediyor.

Kripto topluluğunun Haziran için Bitcoin fiyat tahmini

Bitcoin’in (BTC) fiyatı bir önceki hafta %9’un üzerinde artarak, stablecoin TerraUSD’nin (USDT) dolar çıpasını kaybetmesiyle tetiklenen kripto piyasasının çöküşünün ardından 12 Mayıs’ta bu yılın başındaki 26.700 dolarlık en düşük noktasından yaklaşık %18 daha yüksek bir seviyeye çıktı.

Sadece kripto para sektöründe değil, tüm finansal piyasalardaki oynaklık göz önüne alındığında, birçok bireysel yatırımcı, lider kriptonun gelecekteki fiyatını tahmin etmek çok zor olduğu için sermayelerini nereye dağıtacaklarında tereddüt ediyor. Özellikle CoinMarketCap kripto topluluğu 34.436 üyenin oy ortalamasıyla, Bitcoin’in 30 Haziran 2022’de mevcut fiyattan %30,06 artışla 41.175 dolardan işlem göreceğini düşünüyor.

Bitcoin fiyat tahmini / Kaynak: CoinMarketCap

Fiyat projeksiyonu, tarihsel olarak Bitcoin fiyatlarını %80,3 doğruluk oranıyla tahmin eden kripto topluluğu tarafından sağlanan son altı tahminin ortalamasına dayanıyor.

Bitcoin tahmini tarihsel doğruluk oranı / Kaynak: CoinMarketCap

Bitcoin (BTC) fiyat analizi

Ayın çoğunda bir ayı koşusuna yakalandıktan sonra, lider kripto para biriminin fiyatı yazının yazıldığı sıralarda CoinMarketCap verilerine göre, son 24 saatte %4,53 ve önceki haftaya göre %9,46 artışla 32.019 dolarda ve toplam piyasa değeri 610 milyar dolarda bulunuyor.

Bitcoin 7 günlük fiyat grafiği / Kaynak: CoinMarketCap

Bununla birlikte, bu, geçen yılın Kasım ayında 67.000 doların üzerinde olan kripto para biriminin tüm zamanların en yüksek fiyatından hala %50 daha az. Coinmuhendisi.com haberlerinden de takip ettiğiniz üzere kripto piyasası bu ayın başlarında bir düşüş gördü ve bu da neredeyse 1,5 trilyon dolar kayıpla sonuçlandı. Bazı uzmanlar, 2018’de meydana gelene benzer başka bir ‘kripto kışı’nın ufukta olabileceği konusunda uyarıyor.

Bitcoin Korku ve Açgözlülük Endeksi, kripto para piyasasındaki çöküş nedeniyle “aşırı korku” kaydetti ve bu da göstergenin 2019’un başından bu yana en düşük seviyesine gerilemesine neden oldu. Çöküşü takip eden haftada, Bitcoin bazı toparlanma belirtileri göstermeye başladı ve 30 Mayıs Salı gününe kadar 600 milyar dolarlık piyasa değerini kazanmayı başardı.

Olumlu olarak, JPMorgan Chase’deki stratejistler lider kripto para biriminin bu hafta piyasa duyarlılığının değişmesine yardımcı olan ‘önemli bir yukarı yönlü potansiyele’ sahip olduğunu iddia ediyorlar.

Kripto topluluğunun Haziran için BNB fiyat tahmini

Kripto para piyasasının çoğunluğunun toparlanmaya başlamasıyla, Binance’in yerel tokeni BNB’nin fiyatı da, en azından gün içindeki artışlar açısından bir miktar ilerleme kaydediyor ve kripto topluluğunun daha fazla yükselişini öngörmesine yol açıyor.

Gerçekten de CoinMarketCap’teki seçmen topluluğu, %83’lük tarihsel doğruluk oranı ve 2.975 oy ile en büyük kripto borsasının dijital para biriminin Haziran 2022’nin sonuna kadar ortalama 403.23 dolardan işlem göreceğini tahmin ediyor. Spesifik olarak, tahmini fiyat, merkezi olmayan finans (DeFi) varlığının mevcut değeri olan 319,74 dolardan 83,5 dolar veya %26,11’lik bir artışa işaret ediyor.

BNB Haziran fiyat tahmini / Kaynak: CoinMarketCap

Bu arada, Temmuz ayı sonu için 1,613 topluluk üyesinin oyları, Haziran ayına göre biraz daha yüksek bir büyüme hedefi belirledi ve kripto paranın 31 Temmuz’da 415,39 dolardan işlem göreceğini tahmin ediyor. Bu da mevcut fiyatta 95,65 dolar veya %29,92 artış anlamına geliyor. Önceki altı ay için tahminlerinin performansına dayanarak, kripto topluluğu tarihsel olarak BNB fiyatını %83,06 doğruluk oranıyla öngördü.

BNB fiyat tahmini tarihsel doğruluk oranı / Kaynak: CoinMarketCap

Mart ayı başlarında bir grup finans uzmanı, BNB fiyatının önümüzdeki on yılda istikrarlı bir şekilde artmaya devam edeceğini ve hatta 2030 yılına kadar 2.400 doları aşacağını tahmin etti. Uzmanlar, BNB’nin 527 dolar civarında bir fiyatla 2022 yılını kapatacağına dair inançlarını dile getirdiler.

Binance Coin (BNB) fiyat analizi

Basın zamanında, Binance Coin 322,85 dolardan işlem görüyordu, bu da gün içinde %2,5 oranında, ancak yedi gün öncesine göre %0,12’lik bir artış olduğunu gösteriyor.

BNB 7 günlük fiyat grafiği / Kaynak: CoinMarketCap

Kripto topluluğunun ve uzmanların BNB’nin gelecekteki fiyatına ilişkin beklentilerinin gerçekten gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini ise zaman gösterecek.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir