Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.024
% 2.18
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.024
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Gensler, Spot Bitcoin ETF Hakkında Bunları Söyledi!

gary gensler spot bitcoin etf

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu başkanı Gary Gensler, düzenleyicinin Bitcoin’i tespit etme yaklaşımını yeniden düşündüğünü ima etti


Gensler, 14 Aralık’ta CNBC’ye yaptığı açıklamada, şu anda SEC’in incelediği “sekiz ila bir düzine başvuru” arasında yer alan bekleyen spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurularına ilişkin bir soruyla karşılaştı.

Gensler, geçmişte reddedilen başvuruların olduğunu belirtirken, mahkemelerin bu konuda etkili olduğunu ve bu nedenle kurumun Bitcoin konusundaki tutumunda yeni bir bakış açısı benimsediklerini “Mahkeme kararlarına dayanarak bu konuda yeni bir bakış açısı getiriyoruz.” cümleleri ile ifade etti.

Haber sunucusu Sara Eisen, Grayscale’in durumunu sorması üzerine, Gensler, SEC’in tavrının Kongre’nin çıkardığı yasalar ve mahkemelerin bunları nasıl yorumladığı çerçevesinde belirlendiğini vurgulayarak soruyu geçiştirdi. Ayrıca, Ağustos ayında federal bir yargıcın SEC’in Grayscale Investments’ın Bitcoin tröstü aracılığıyla ETF arzını reddetme kararını bozduğunu hatırlatmaktan kaçınmadı.

BlackRock, Fidelity, Grayscale, Invesco, Galaxy, VanEck ve Valkyrie gibi birçok önde gelen varlık yöneticisi, şu anda spot Bitcoin ETF’leri başlatma yarışında yer alıyor. Başvuruların tamamı şu anda ertelenmiş durumda, ancak bazı analistlere göre, Ocak 2024’ün başlarında toplu bir onayın gerçekleşmesi muhtemel.

Bu varlık yöneticileri, spot Bitcoin ETF’leri aracılığıyla kripto para pazarına daha geniş bir yatırımcı tabanını çekmeyi amaçlıyor. Tüm büyük oyuncuların rekabeti, bu tür bir ürünün onaylanmasıyla kripto varlıklara olan kurumsal ilginin artmasına neden olabilir. Ancak, regülatörlerin kararları ve süreçler, bu yarışın sonuçlarını belirlemede kritik bir rol oynayacak.

Buraya Tıklayarak Bizleri Google News Üzerinden Takip Etmeyi Unutmayın


Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir