Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.315
% 0.79
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.315
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Genesis Personelinin %30’unu İşten Çıkardı

Genesis

Kripto kredi platformu Genesis Global Trading’in altı ay içinde gerçekleştirdiği ikinci işten çıkarma sürecinde işgücünün %30’unu işten çıkardığı bildirildi.

Wall Street Journal’ın 5 Ocak tarihli bir haberine göre Genesis, Alameda Research ve Three Arrows Capital’e verdiği kredilerden zarar etmesinin ardından personel sayısını %30 oranında azalttı. Müşterilerine 4 Ocak’ta yapılan bir güncellemede, firmanın iş planlarının bir parçası olarak maliyetleri düşürmeyi planladığı belirtildi.

Şirket içinden bir sözcünün yaptığı açıklamada, “Sektörde benzeri görülmemiş zorluklarla mücadele etmeye devam ederken, Genesis küresel olarak personel sayımızı azaltmak gibi zor bir karar aldı” dendi.

“Bu önlemler, işimizi ileriye taşımak için devam eden çabalarımızın bir parçasıdır.”

Şirket Sorunlarla Mücadele Etmeye Çalışıyor

Genesis Ağustos ayında, maliyetleri ortadan kaldırmak amacıyla o zamanki 260 kişilik işgücünü %20 oranında azaltmayı planladığını duyurmuştu. CEO Michael Moro da liderlikten istifa edeceğini ve danışmanlık rolüne geçeceğini söyledi.

Kripto kredi firması Kasım ayında “benzeri görülmemiş piyasa çalkantılarını” gerekçe göstererek para çekme işlemlerini durdurdu ve yeni kredi alımlarını askıya aldı. Three Arrows Capital 2022’de ayı piyasasının ortasında iflas ederken, Alameda Kasım ayında FTX Group’un 11. Bölüm iflas başvurusunda bulunmasıyla zor zamanlar geçirmeye başlamıştı. Genesis iki firmadan milyarlarca dolarlık kredi talebinde bulundu.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram,Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Genesis Personelinin %30’unu İşten Çıkardı” te bir düşünce

  1. Pingback: Genesis, İflas Başvurusunda Bulunmayı Planlıyor - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir