Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.056
% 3.21
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.056
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

GEM Coin Nedir? Bu Coinler Nasıl Bulunur?

Birinin bir kripto para birimine nasıl birkaç bin dolar yatırıp, bunu milyonlarca dolara çevirdiğine dair hikayeler duymak her zaman büyüleyici olmuştur. Burada anahtar, GEM coin denilen bu kripto mücevherlerini herkesten önce bulmaktır. Peki nedir bu GEM coin’ler ve nasıl bulunur?

GEM coin nedir?

GEM coin’ler, büyük kazanç sağlama potansiyeline sahip, değeri düşük ve halkın gözünden uzak olan kripto para birimi ve token’leri ifade ediyor. Bu yeni kripto paraların fiyatı genellikle çok düşük, çoğunlukla her biri bir sentin altında ve büyük getiri olasılığı sağlıyor.

Bitcoin (BTC) veya Ethereum’un (ETH) şu anda bulundukları yerden 100 kat daha fazlasını yapabilmesi için, bunlara trilyonlarca dolar olmasa da yüz milyarlarca yeni para akması gerekiyor. Ancak GEM coin olarak nitelenen bu kripto paraların toplam piyasa değeri daha küçük olduğundan, değerlerini 100 kat artırmak için çok daha az piyasa katılımı ve hacmi gerekiyor.

Bununla birlikte kripto paralarda dolandırıcılığı tespit edebilmek oldukça önem arz ediyor. Tanınmış kripto paralarda bile yüksek bir risk söz konusu. Dolayısıyla yatırımcılar, GEM coin ararken dolandırılma ve varlıklarını kaybetme riskiyle karşı karşıya bulunuyor.

GEM coin’lerde nelere dikkat edilmeli?

Belirli bir kripto para satın almanın risk/ödül oranının buna değip değmediğini belirlemek için arayabileceğiniz birçok kriter var. Bir GEM coin’in bunların hepsine sahip olması gerekmiyor, ancak ne kadar fazlasına sahip olursa ve GEM coin olma şansı da o kadar yüksek olur. Coinmuhendisi.com okuyucuları için en önemlilerine değindik.

Kriptonun arkasındaki ekip

Bir kripto para hakkında araştırmaya başlamak için ilk yer, tüm projenin kendisine bakmaktır. Web sitesi ziyaret edilmeli ve arkasındaki ekibin kim olduğuna bakılmalı. Başka hangi projelerde yer aldıkları, verilen sözleri ne kadar yerine getirdikleri, sosyal medya kanallarında ne kadar aktif oldukları ve topluluktan gelen önerileri dikkate alıp almadıkları öğrenmeye çalışılmalı.

Kriptonun fiyatı

İnsanlar Bitcoin almayı düşündüklerinde ve Bitcoin’in şu anki fiyatı tek bir kripto para için on binlerce doları bulduğundan, bir Bitcoin’in sadece bir kısmına sahip olmak çekici gelmiyor. Bu yüzden kesirli fiyata sahip altcoin’lere yöneliyorlar.

Akıllı sözleşmeyi analiz etme

Kripto paraların çoğu, Ethereum Blockhain veya Binance Smart Chain’de token’ler olarak oluşturuyor. Akıllı sözleşmenin sahibi yeni token’ler basabiliyorsa, elinde kaç token var ve dağıtım nasıl yapılıyor vb. konular araştırılmalı.

Holder sayısı

Etherscan veya BscScan gibi Blockchain kaşiflerini kullanarak, kripto parayı kaç farklı cüzdanın tuttuğunu ve her birinin ne kadar tuttuğunu takip etmek mümkün. İdeal olarak, özellikle yeni kripto paralar için, daha popüler hale geldikçe holder’ların sayısı artacaktır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir