Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$58.887
% 1.88
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 58.887
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Dogecoin Mucidi: DOGE Bugün Bu Seviyeleri Görecek!

Japon Sbiba Inu ırkı köpek temalı meme coin projesi Dogecoin (DOGE) mucidi Billy Markus, altcoin için fiyat tahminini Twitter’dan paylaştı.

DOGE mucidinden ironik fiyat tahmini

Piyasadaki en popüler meme coinler’den birinin yaratıcısı olan Shibetoshi Nakamoto olarak da bilinen Billy Markus, tweet’in altındaki yorumda bazı DOGE yatırımcılarına umut veren hicivli bir fiyat tahminini paylaştı.

Dogecoin bugünün sonunda bir dolara ulaşacak.

Ancak kripto alanındaki bazı yeni başlayanlar bir miktar güvence hissetse de, Dogecoin yaratıcısı mesajını çabucak netleştirdi ve ABD dolarını değil Hong Kong dolarını kastettiğini söyledi.

Tweet’in hicivli doğası, Dogecoin’in son 300 gündeki piyasa performansından duydukları hayal kırıklığını dile getiren bazı yatırımcılar tarafından hoş karşılanmadı. Geçen yılın Ağustos ayından bu yana, bazen DOGE toparlanma belirtileri gösterse de değer kazanmak yerine çoğunlukla kaybediyor.

Bununla birlikte Coinmuhendisi.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere son zamanlarda, bir Dogecoin hayranı ve destekçisi olan Elon Musk’ın Twitter’ı satın almaya istekli olduğunu açıkladıktan sonra, DOGE yatırımcılarını yüzde 20 ile şaşırttı.

Dogecoin (DOGE) nedir?

Dogecoin (DOGE), popüler ‘doge’ internet memesine dayanıyor ve logosunda bir Shiba Inu bulunuyor. Açık kaynaklı dijital para birimi, Portland, Oregon’dan Billy Markus ve Sidney, Avustralya’dan Jackson Palmer tarafından oluşturuldu ve Aralık 2013’te Litecoin’den çatallandı.

Dogecoin’in yaratıcıları, onu bir köpek meme’sine dayandığından, çekirdek Bitcoin izleyicisinin ötesinde daha fazla çekici olacak eğlenceli, hafif yürekli bir kripto para birimi olarak tasarladılar. Tesla CEO’su Elon Musk, sosyal medyada Dogecoin’in en sevdiği kripto para olduğunu belirten birkaç tweet yayınladıktan sonra ise popülaritesi arttı.

CoinMarketCap verilerine göre DOGE, yazının yazıldığı sıralarda son 24 saat içinde %2,77 kayıpla 0,1422 dolardan işlem görüyordu. Piyasa değeri açısından uzun süre ilk 10’da kalmayı başaran DOGE, şimdi 11. sırada ve yaklaşık değeri 19 milyar dolar. Meme coin’i yaklaşık 1 yıl önce görmüş olduğu 0,7376 dolarlık tüm zamanların en yüksek seviyesinden %80,70 uzakta bulunuyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir