Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.277
% 1.45
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.277
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Oyun Geliştiricileri Web3 Oyunları Üzerinde Çalışmayı Hedefliyor

Web3

Yakın zamanda yapılan bir ankete göre, blockchain oyunlarının daha geniş kitlelerce benimsenmesiyle birlikte, her 4 oyun geliştiricisinden 3’ü gelecekte Web 3 oyun projeleri üzerinde çalışmayı bekliyor.

Blockchain eğlence firması Coda Labs, Web3 hakkındaki düşüncelerini öğrenmek için oyun geliştiricilerini hedef alan bir anket düzenledi. Anketi gerçekleştirdikten sonra araştırmacılar, katılımcıların çoğunluğunun Web 3 oyunlarının kendi şirketlerin doğru yol aldığına inandığını tespit etti. Katılımcıların %75’i gelecekte Web 3 projeleri üzerinde çalışmayı bekliyor.

Bunun dışında, anket katılımcılarının yarısından fazlası Web3’ün oyun endüstrisinde devrim yaratacağına inanıyor. Bazıları Web3’ün kullanıcı edinme ve elde tutma açısından bir etkisi olacağına inanıyor. Katılımcıların yüzde 40’ı Web 3 uygulamasının daha fazla yeni kullanıcı getireceğini öngörürken, %36’sı Web 3 entegrasyonunun oyunların kullanıcıları daha iyi tutmasını sağlayacağına inanıyor.

web3

Ankete Katılanlar Web3’ün Gelir Kapısı Oluşturacağına İnanıyor

Coda Labs CEO’su ve kurucusu Şekip Can Gökalp de anket sonuçlarını yorumladı. Gökalp, Web3 oyunlarının potansiyelinin her zaman tartışıldığını, ancak geliştiriciler için avantajının her zaman açık olduğunu belirtti. Gökalp şu açıklamayı yaptı:

“Bu anket, geliştiricilerin çoğunun ek finansman, yeni gelir akışları ve oyuncuları elde tutma gibi avantajlar nedeniyle Web3 oyun geliştirme işine çoktan girdiğini gösteriyor.”

Geliştiriciler, yeni kullanıcılar kazanmanın ve onları elde tutmanın yanı sıra Web 3’ün yeni gelir akışları getirdiğinin de farkında. Anket katılımcılarının %47’si Web 3’ün ana faydalarından birinin NFT satışları olduğunu vurgularken, %43’ü ek gelir kaynağı olarak kripto tokenlere inanıyor.

Ancak, herkes Web 3’ün kalıcı olduğuna ikna olmuş değil. Anket sonuçları ayrıca katılımcıların %32’sinin Web3 oyunlarının sadece geçici bir heves olduğunu ve uzun süre var olmayacağını düşündüğünü gösteriyor.

Ankete katılan geliştiriciler yeni gelir kaynakları olarak NFT’lere ve kripto tokenlere inanırken, yakın zamanda yapılan bir başka anket oyuncuların oyun oynarken Bitcoin kazanmaya daha fazla ilgi duyduğunu gösterdi.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir