Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$63.715
% 0.96
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.715
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

GBTC Çıkışları 16 Milyar Doları Aştı, CEO’nun ‘Denge’ Yorumuna Karşı Geldi

grayscale

Nisan ayında, Grayscale Bitcoin ETF GBTC’den günlük çıkışlar 75 milyon dolarlık en düşük seviyeden 300 milyon dolara kadar dalgalandı. Bu hafta toplam çıkışlar 767 milyon doları aşarak hızla arttı.

Grayscale Bitcoin ETF GBTC’nin Bitcoin varlıkları hızla azalmaya devam ediyor ve durmaya niyeti yok. 12 Nisan Cuma günü GBTC çıkışları 166 milyon doları aşarak fonun elindeki 2,500’den fazla Bitcoin’i elden çıkardı.

GBTC Çıkışları 16 Milyar Doları Aştı

Farside İnvestment’tan alınan verilere göre, GBTC çıkışları bu yılın ocak ayındaki Bitcoin ETF lansmanından bu yana çarpıcı bir şekilde 16.2 milyar doları aştı. Nisan ayı boyunca, Grayscale Bitcoin ETF GBTC’den günlük çıkışlar 75 milyon dolarlık en düşük seviyeden 300 milyon dolara kadar dalgalandı. Öte yandan, Bitcoin ETF’lerine genel girişler oldukça sınırlı kaldı ve yatırımcı katılımında düşüş işaretleri gösterdi.

Öte yandan, bu hafta GBTC’den çıkışlar 767 milyon doları aşarak şaşırtıcı bir seviyede kaldı. Bu nedenle, bu hafta Bitcoin ETF’lerine genel akışlar negatif olmuş ve GBTC bunun büyük bir kısmını etkilendi.

Çıkışlar Gerçekten ‘Denge’ye Ulaşıyor mu?

Grayscale CEO’su Michael Sonnenshein, geçtiğimiz hafta, Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) çıkışlarının uzun bir yatırımcı satış döneminden sonra stabil hale gelebileceğini öne sürdü. Onun açıklamaları traderlar ve yatırımcılar arasında iyimserlik uyandırırken, devam eden satış baskısının yakında piyasadaki alım ilgisiyle dengelenebileceğini ima etti. Ancak, mevcut verilere göre bu pek doğru değil.

GBTC çıkışlarının önemli bir nedenlerinden biri olan yüksek yönetim ücreti olduğu açıklandı. Ancak, Sonnenshein, rakiplere akışları kaybetmesine rağmen ücretleri kesmekte isteksiz davrandu.

Sonnenshein, ürünlerin zamanla olgunlaştığını ve yatırımcıların giderek birkaç ürüne fon ayırdığı bir pazar konsolidasyonuna yol açtığını belirtti. “Bu, zamanla ücretlerin de düşmesi anlamına geliyor. GBTC’deki ücretleri azaltacağız ve bu da demek oluyor ki, bu birinci dalganın ilk oyununun sonunda gibi” dedi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir