Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.164
% 1.39
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.164
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Gary Gensler Bitcoin ETF Hakkında Açıklama Yaptı!

Gary Gensler Bitcoin ETF sec

Gary Gensler Bitcoin ETF Hakkında Açıklama Yaptı! ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurularını onayladı. Bu, Bitcoin’in geleneksel finansal piyasalarda daha geniş kabul görmesi için önemli bir adım.

SEC Başkanı Gary Gensler, kararı açıklamasında, Komisyonun kanun çerçevesinde ve mahkemelerin kanunu yorumladığı şekilde hareket ettiğini söyledi. Gensler, “Bugün, Komisyon bir dizi spot Bitcoin borsa yatırım ürünü (ETP) hissesinin listelenmesini ve ticaretini onayladı” dedi.

Gensler, kararı açıklamadan önce, Grayscale tarafından yapılan bir başvurunun, Komisyonun Bitcoin’i bir emtia olarak değerlendirmemesi nedeniyle reddedilmesine ilişkin bir davayı kaybetti. Dava sonucunda, Komisyon, Bitcoin ETF’lerini onaylamak için daha fazla baskı altına girdi.

Gensler, kararı açıklamada devam etti, “Bugünkü eylem, yalnızca bir güvenlik olmayan emtia, bitcoin tutan ETF’lere sınırlıdır. Bu, Komisyonun kripto varlık güvenliklerine ilişkin listeleme standartlarını onaylamaya istekli olduğunu hiçbir şekilde göstermemelidir” dedi.

Gensler, kararın yatırımcılar için belirli korumalar içerdiğini de vurguladı. Bu korumalar arasında, bitcoin ETP sponsorlarının ürünler hakkında tam, adil ve doğru açıklamalar yapması, ürünlerin kayıtlı ulusal menkul kıymetler borsalarında listelenip işlem görmesi ve onaylanan ETP’lerin alım satımına mevcut kurallar ve davranış standartlarının uygulanması yer alıyor. Gary Gensler Bitcoin ETF Hakkında açıklamada bulundu!

Gensler, kararın Bitcoin’in yasal statüsü konusundaki tartışmaları sonlandırmayacağını da sözlerine ekledi. “Geçmişte de söylediğim gibi, ve herhangi bir kripto varlığı önyargısız değerlendirerek, kripto varlıkların büyük çoğunluğu yatırım sözleşmeleridir ve bu nedenle federal menkul kıymetler yasalarına tabidir” dedi.

Dikkatinizi çekebilir: Koskoca SEC, 2FA Ayarlayamamış

Gensler’in kararı, Bitcoin’in yasal statüsü ve düzenlenmesi konusundaki tartışmaları yeniden alevlendirecek. Ancak, karar, Bitcoin’in geleneksel finansal piyasalarda daha geniş kabul görmesi için önemli bir adım.

Karar, Bitcoin’in yatırımcılar için daha erişilebilir ve güvenli hale gelmesine yardımcı olacak. Ayrıca, Bitcoin’in yasal statüsü konusundaki belirsizlikleri azaltmaya yardımcı olabilir.

Karar ayrıca, kripto para endüstrisi için önemli bir dönüm noktası. Karar, kripto paraların geleneksel finansal piyasalarda giderek daha fazla kabul gördüğünü gösteriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir