Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.582
% 2.86
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.582
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Galoy, Bitcoin Tabanlı Stablesats’ı Duyurdu

El Salvador’un Bitcoin Beach Wallet’inin çatı şirketi Galoy, Stablesats adlı yeni hizmetini tanıttı. Ayrıca, GaloyMoney bitcoin bankacılık platformunun daha da geliştirilmesini sağlamak için 4 milyon dolarlık bir sermaye artırımı tamamladığını söyledi.

Stablecoin’lere Alternatif: Galoy’dan Stablesats

Lightning cüzdanları ile kullanılabilen Stablesats, kullanıcıların günlük volatiliteden etkilenmeden işlem yapabilmesine olanak sağlıyor. Mevcut stablecoin altyapısından faydalanan Stablesats, dolara endeksli Bitcoin destekli sentetik bir dolar oluşturmak için türev sözleşmeleri kullanıyor. Lightning cüzdanlarında dolar eşdeğeri USD hesaplarını etkinleştirerek, günlük işlemler için Bitcoin kullanan kişilerin kısa vadeli döviz kuru oynaklığı sorununa yanıt veriyor.

Şirket, doların Bitcoin (BTC) üzerinden aktarılmasına izin vermenin, şu anda geçici ödemeler için bir araç olarak Bitcoin büyümesinin önündeki en büyük engellerden biri olan volatilite riskinin çözülmesini hedefliyor.

Galoy CEO’su Nicolay Burtey yaptığı basın açıklamasında, şu ifadelere yer verdi.

“Bitcoin Latin Amerika, Afrika ve ötesinde daha önce banka hesabı olmayan topluluklara dijital işlemleri getirdi. Volatilite finansal işlemleri yönetmeyi zorlaştırıyor. Stablesats özellikli Lightning cüzdanları ile kullanıcılar, varsayılan BTC hesaplarına ek olarak bir ABD doları hesabına sahip olacaklar. Bu hesaptan para gönderilebilir, bu hesaptan para çekebilir veya bu hesapta para tutabilir. BTC hesaplarının para değeri dalgalanmasına rağmen USD hesabındaki 1 dolar, Bitcoin döviz kurundan bağımsız olarak 1 dolar olarak kalmaya devam ediyor.”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir