Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.512
% 0.46
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.512
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Gala Games (GALA) Nedir?

Blockchain destekli oyunların geliştirilebileceği bir platform olan Gala Games, oyunculara benzersiz tokenler (NFT) aracılığıyla oyun içi öğelere gerçek anlamda sahip olma imkanı sağlıyor.

2020 yılında faaliyete geçen platform, ekosistem içindeki oyunlar üzerinden GALA token kazanmalarını sağlayan, oynadıkça kazan alanındaki erken dönem örneklerden biriydi.

“Gerçekten oynamak isteyeceğiniz blockchain oyunlarının” geliştirildiği platform şeklinde adlandırılan Gala Games, oynadıkça kazan alanında yaygın olarak görülen MVP (Minimum Uygulanabilir Ürün) tipi oyunlar yerine kaliteye öncelik veriyor. Platform, oyun içi varlıkların üzerindeki hak sahipliğinin ve kontrolün kullanıcılarda olduğu projelerden meydana gelen bir ekosistem. Her yapım, topluluğun ilgisini çekmek için farklı bir özellik sunuyor.

Platform 60 kişilik bir ekip tarafından geliştirildi ve dünya çapında 1,3 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip.
Gala Games CEO’su Eric Schiermeyer, aynı zamanda popüler bir sosyal oyun geliştiricisi olan Zynga’nın kurucuları arasında.

Gala Games (GALA) Nasıl Çalışır?

Gala Games, kullanıcıların dilediği oyunu seçip oynamasını sağlayacak biçimde çeşitlilik sunan Steam mağazasına veya GOG platformuna benziyor. Ancak bu mağazaların aksine, tüm oyunlar yüzde 100 ücretsiz oynanıyor ve her birine merkeziyetsiz uygulamalar (DApp) aracılığıyla blockchain üzerinden erişiliyor.

Yapılan Bazı Oyunlar;

  • Mirandus: Oyuncuların farklı bölgelerde canavarlarla savaştığı ve sahip oldukları toprakları geliştirerek gelir elde ettikleri bir fantastik RPG macerası.

  • Spider Tank: Kullanıcıların örümcek biçimindeki tank ve silahları kullanarak çeşitli haritalarda mücadele etmesini sağlayan çok oyunculu bir çevrim içi savaş arenası (MOBA) oyunu.

  • Town Star: Dünyanın dört bir yanından oyuncuların NFT kazanmak için rekabet etmelerini sağlayan şehir inşa ve geliştirme oyunu.

  • Fortified: Kullanıcıların diğer oyuncularla birlikte savaş donanımlarını kullanarak strateji geliştirdikleri PvP kule savunma oyunu.

  • Echoes of Empire: Kullanıcıların evrenin dört bir yanına dağılmış kısıtlı kaynaklar üzerinde hakimiyet kurmak için savaştığı bilim kurgu strateji oyunu.

Kullanıcılar ayrıca oyuncuların sahip olduğu tüm oyun içi varlıkları destekleyen eksiksiz bir NFT mağazasına da erişebiliyor. Bu öğelerin nadirlik derecelerini belirleyen altı kategori var: Common, Uncommon, Rare, Epic, Legendary ve Ancient. CoinPayments ile kurulan entegrasyon sayesinde birden fazla kripto para birimi ile satın alınıp veya satılabiliyor.

GALA Nedir?

Platform, GALA olarak bilinen kendi yerel yardımcı program token’ına sahip. Bu varlık; Gala Games ekosistemi üzerinden ürün satın almak, eşler arası ödeme yapmak, düğümleri (node) ödüllendirmek gibi işlemlerde kullanılıyor.

Kullanıcılar ayrıca Gala Node çalıştırarak Gala Games ekosistemine katkıda bulunabiliyor. Bunun için kullanıcıların lisans satın alması gerekiyor. Ardından düğüm (node) yazılımını bilgisayarları üzerinden çalıştırabiliyorlar. Gerek GALA token, gerekse nadir NFT’lerle ödüllendirilebiliyorlar. Bu yazı hazırlanırken lisans için 13.000 dolar değerinde Ethereum (ETH), GALA veya Basic Attention Token (BAT) ödenmesi gerekiyordu.

Toplamda çalışabilecek düğüm sayısı 50.000 ile sınırlandırılmış.

Gala Games Neden Farklı?

Oyuncuya ait varlıklar üzerinden çalışan oynadıkça kazan ve blockchain destekli oyunlar, kripto para sektöründe yeni bir fikir değil. Buna rağmen Gala Games, giderek daha fazla kullanıcıyı çeken bu ekosistemde adını duyuracak çeşitli özelliklere sahip.

Gala Games’i diğer platformlardan ayıran  özellikleri inceleyelim;

Binance Smart Chain Uyumlu

Aslen Ethereum blockchain üzerine inşa edilen Gala Games, kısa süre önce p.Network Bridge DApp aracılığıyla Binance Smart Chain ile bağlantı kurdu ve GALA token’ın BEP-20 standardında kullanılabilmesini sağladı. Böylece oyuncular, GALA token ile işlem yaparken ücretleri önemli ölçüde azaltabiliyorlar.

Oyun Çeşitliliği

Blockchain destekli oyun deneyimi sunan Gala ağındaki platformun geliştirme listesinde yarım düzine kadar yapım bulunuyor. Bunlar arasında RPG oyunları, uzay keşif oyunları, kule savunma oyunları ve daha fazlası mevcut.

Gala Games Mağaza

Gala Games, oyun içi öğelerin satın alınmasını ve satılmasını kolaylaştırmak için kendi pazar yerini sunuyor. Böylece kullanıcılar oyunda elde ettikleri varlıkları kolayca likidite kaynağı haline getirebiliyor. Oyun deneyimlerini ve performanslarını daha iyi hale getirmek için yeni öğe ve karakter satın alabiliyorlar.

Topluluk Destekli

Gala Games ağı, platforma güç sağlayan topluluğa ait düğümlere (node) bağlı biçimde çalışıyor. Aynı şekilde, geliştirme ekibi ve işletme personeli, topluluk tarafından en çok hangi oyun ve özelliklerin arandığını belirlemek için sürekli olarak toplulukla etkileşime giriyor.

Bu sayede eldeki kaynakların, topluluğun istediği oyunları ve deneyimleri sunacak, oyuncular için benzersiz şekilde uyarlanmış varlıkların üretilmesi için harcanması mümkün oluyor.

Devasa Topluluk

Genellikle 10 ila 100 bin civarında kullanıcı sayısına sahip oyunlardan farklı olarak Gala Games, şaşırtıcı derecede yüksek seviyeye ulaşarak 1,3 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip durumda. Sonuç olarak, platform aracılığıyla hayata geçirilen oyunların blockchain alanındaki en popüler P2E oyunları arasında yer alması muhtemel.

GALA Token Ekonomisi

GALA token toplamda 50 milyar olarak sabitlenmiş maksimum arza sahip. Ekosistemde an itibarıyla 7 milyar civarında GALA token dolaşımda. Bu da maksimum arzın yaklaşık yüzde 14’üne denk geliyor.

Resmi GALA dokümanlarına göre, her gün toplam 17.123.286 adet GALA dağıtılıyor. Bunların yarısı kurucu düğüm (node) operatörlerine, diğer yarısı ise Gala Games ekosistemi içinde dolaşıyor.

Bitcoin ve diğer birçok kripto para birimine benzer şekilde Gala Games’in token dağıtım programında yarılanma (halving) döngüsü yer alıyor. Token dağıtımı, her yıl 21 Temmuz tarihinde yarıya indiriliyor. 21 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleşmesi beklenen bir sonraki yarılanma sürecinde token dağıtımı günde 8.561.643 GALA seviyesine düşecek.

Coinmuhendisi olarak sizler için Gala Games hakkında içerik videosunu kanalımızda yayınlamıştık.Sizler paramuhendisi kanalımızdaki içerik videosunu izleyerek Gala Games hakkında detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir