Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.979
% 2.13
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.979
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

G20, FSB, IMF Raporlarının Kripto İçin Önemli Olduğunu Düşünoyr

G20 Kripto

G20 ülkeleri gerçekleşen bir toplantıda küresel kripto düzenlemeleri için standartlar belirleyen tavsiyeler sunacaklarını açıkladı.

G20, dünyanın en büyük 20 ekonomisinden oluşan grubun maliye bakanları ve merkez bankası yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilen bir toplantı sonrasında, küresel kripto düzenlemeleri için standartlar belirleyen belgeler ve tavsiyeler sunacaklarını açıkladı.

Finansal İstikrar Kurulu (FSB), Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) tarafından sunulacak olan belgeler, küresel sabit paraların, kripto varlık faaliyetlerinin ve piyasalarının düzenlenmesi, denetlenmesi ve gözetimine yönelik tavsiyeler içerecek.

FSB’nin Temmuz 2023’e kadar yayınlayacağı tavsiyeler, kripto varlıkların makroekonomik ve düzenleyici perspektiflerini entegre eden bir sentez belgesi yayınlamayı hedefleyen FSB ve IMF tarafından Eylül 2023’te sunulması beklenen belge ile birlikte kullanılması planlanmakta.

Aynı zamanda IMF, merkez bankası dijital para birimlerinin (CBDC’ler) yaygın olarak benimsenmesinin potansiyel makro-finansal etkileri hakkında bir rapor yayınlayacak.

BIS tarafından sunulması planlanan rapor, analitik ve kavramsal konular ve kripto varlıklarla ilgili olası risk azaltma stratejileri hakkında olacak. G20’nin mali görev gücü de terörist faaliyetleri finanse etmek için kripto varlıkların kullanımını inceleyecek.

Hindistan’ın Bengaluru kentinde gerçekleştirilen resmi toplantılar sırasında duyurulan bu gelişme, dijital varlıklar için temel finansal istikrar ve düzenleyici öncelikleri ele alındı.

Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanı Janet Yellen, kripto ile ilgili faaliyetler için güçlü bir düzenleyici çerçeve oluşturmanın kritik önem taşıdığını belirtirken, ülkenin kripto faaliyetlerinin tamamen yasaklanmasını önermedi. Ayrıca IMF Genel Müdürü Kristalina Georgieva ise kriptoyu yasaklamanın G20 ülkeleri için bir seçenek olması gerektiğini belirtti.

G20’nin belirleyeceği küresel kripto düzenlemeleri, sektördeki belirsizliği azaltacak ve yatırımcıların ve tüketicilerin korunmasını sağlayacak.  Aynı zamanda bu düzenlemeler, kripto para birimleri ve kripto varlıklarının finansal sistemin istikrarını tehdit eden riskleri ele alacak.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsini

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir