Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.980
% 2.08
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.980
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

FTX, Layer Zero’a Dava Açtı!

FTX

Kripto borsası FTX, iflas öncesi yapılan anlaşmada yer alan 86 milyon doları geri almak için Layer Zero’ya dava açtı.

Kasım ayında iflas eden bu kripto borsası, 21 milyon dolarlık fonların yasadışı şekilde çekildiği iddiasıyla LayerZero Labs’a karşı mahkemeye başvurdu. Ancak işin ilginç yanı, bu davanın FTX’in kardeş şirketi Alameda Research’ün risk sermayesi kolu Alameda Ventures ile LayerZero arasındaki geçmiş işlemlere dayanıyor olması.

Dikkatinizi çekebilir: Mina Tarafında Büyük Gelişme!

Mahkeme dosyalarında yer alan bilgilere göre Alameda Ventures, LayerZero’da yaklaşık %4,92’lik bir hisse elde etmek için 70 milyon dolarlık bir ödeme yaptı.

Şubat ayının ortalarında, LayerZero, Alameda Ventures’ın üst şirketi olan Alameda Research’e yıllık %8 faiz oranıyla 45 milyon dolarlık bir borç sağladı. Ancak FTX’in kasım ayındaki krizi patlak verdiğinde, LayerZero, bu borcun geri ödenmesi için bir anlaşma arayışına girdi.

Bu anlaşma, 45 milyon dolarlık kredinin affedilmesi karşılığında Alameda’nın sahip olduğu hisselerin LayerZero’ya iade edilmesini içeriyordu. Ayrıca, 9 Kasım’da LayerZero, 100 milyon STG tokeni indirimli olarak 10 milyon dolara geri satın alma anlaşması yapmıştı.

Ancak, ne yazık ki, bu işlem hiçbir zaman tamamlanmadı; çünkü LayerZero, tokenler için ödeme yapmadı ve Alameda Ventures, tokenleri transfer etmedi. Konuya ilişkin Layer Zero CEO’su açıklamada bulundu.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

CEO açıklamasında şu cümlelere yer verdi; “FTX davasına gelince, davanın tamamı asılsız iddialarla dolu. FTX tasfiye memurlarıyla neredeyse bir yıldır iletişim halindeyiz ve defalarca onlarla hisselerin mülkiyeti sorununu proaktif olarak çözmeye çalıştık ve bu süre boyunca göz ardı edildik. Asılsız iddialarla dolu bir dava açmak için bunca zaman beklediklerini görmek, amacın sorunu çözmek değil, daha fazla avukatlık ücreti alma umuduyla süreci uzatmak olduğuna inanmama neden oluyor.”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir