Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.851
% 0.87
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.851
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

FTX kurucusu dolandırıcılık yapmadığını iddia etti ve dikkat çeken açıklamalarda bulundu

FTX kurucusu Sam Bankman-Fried, katıldığın bir televizyon programında şirketin hızlı çöküşüyle ilgili konuşarak birçok hata yaptığını, ancak dolandırıcılık yapmaya çalışmadığını iddia etti.

Programa Bahamalar’dan online olarak katılan Bankman-Fried, FTX’in çöküşü sonrası ortaya çıkan detaylar karşısında da şoke olduğunu sözlerine ekledi. FTX’in Alameda Research ile ticari ilişkisi konusunda mahcubiyetini gizlemeyen Fried, bunun yanında Alameda ile ilgili detayları bilmediği konusunda ısrarını sürdürdü.

Alameda’da FTX’i iflasa sürükleyen pozisyonların boyutlarını görünce şaşırdığını ifade eden Bankman-Fried, ilk başlarda şirketin durumunun borsayı bu boyutta etkileyeceğini düşünmediğini itiraf etti.

FTX’teki müşteri fonlarının Alameda’yı desteklemek için kullanıldığı konusunda ise iki şirketin ilişkisine karışmadığını ifade eden Sam Bankman-Fried, müşteri fonlarının  kullanılmasına aracılık ettiği iddialarını reddetmeye devam etti.

“FTX US’te çekim işlemleri başlayabilir”

FTX US ile ilgili yönetilen bir soruya cevap veren Fried, ABD yasalarına uygun olarak faaliyet gösteren borsayla ilgili tüm sorunun çözüldüğünü söyleyerek FTX US’in finanse edildiğini ve çekim işlemlerinin açılabileceğini iddia etti.

FTX’in eski CEO’su, şirketin iflas süreci devam ederken avukatlarının açıklamalarda bulunmasının doğru olmadığını söylemesine rağmen bazı konulara açıklık getirmek istediğini dile getirirken yine de detaylı açıklamalardan kaçınmayı tercih etti.

ABD Senatörleri, FTX çöküşünü ele almaya başlıyor

Kripto para endüstrisine yönelik önemli bir güven eksikliğine neden olan FTX’in çöküşünün etkileri hissedilmeye devam ediyor.

ABD Senatosu, bugünkü oturumunda FTX’in iflasını incelemeye başlayacak. Bu konu hakkında yapılacak ilk oturumda Senatonun Tarım Komitesi, CFTC Başkanı Rostin Benham ile görüşme yapacak. Senatörlerin, bu büyük iflas olayını önleme konusunda daha ihtiyatlı hareket edilip edilmeyeceğini sorgulaması bekleniyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Borsalar’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir